Nuci umplute cu crema de ciocolata
Nuci umplute cu crema de ciocolata
Ingrediente
Pentru coji
10 linguri zahar
10 linguri ulei
10 linguri lapte
2 oua
1lingurita rasa amoniac stins cu zeama de lamaie
Faina cât cuprinde sa fie un aluat moale și nelipicios
Un praf de sare
Pentru crema
Restul de la coji ce am curățat,
200 gr biscuiți
50 gr zahar pudra
100 gr ciocolata menaj
100 ml lapte
2 linguri cacao
Zahar pudra pentru decor
Mod de preparare
Ouale, zaharul, uleiul și laptele se pun într-un bol și se amesteca bn cu un tel. Adăugăm praful de sare și amestecam. Adăugăm și amoniacul stins cu zeama de lămâie și amestecam, apoi incorporam treptat faina. Amestecam bine cu telu după care punem compoziția pe masa de lucru cu faina și frământă bn pana ce obținem o coca moale și nelipicios. Compoziția obținută o lăsăm sa stea 15 minute după care facem biluțe de 5 grame fiecare și le coacem în în apararatul de făcut nuci.
După ce le am copt pe toate, curatam marginile.
Crema
Punem biscuiți și si ce ce am curatat de la coji, (marginile) în Blender și le Amestecam bine.
Punem in bol., apou adaugam cacao si zahar pudra si amestecam.
Topim ciocolata pe baie de aburi (Bain-mare), punem peste biscuiti si amestecam. Apoi adaugam laptele si amestecam bine pana se omogenizeaza.
Cu o lingurita luam compozitie de ciocolata si umplem fiecare coaja de nuca
si apoi lipim cate 2. Pudram cu zahar pudra
Pofta bună
Mulțumesc pentru vizita și te mai aștept
Comentarii
Trimiteți un comentariu