Tocanita de cartofi
Iahnia de cartofi, numită și mâncare de cartofi sau tocăniță de cartofi reprezintă o mâncare în bucătăria românească, fiind pregătită cu predilecție ca fel de post. Rețeta diferă uneori, dependent de regiune.
Ingrediente
7 cartofi de marime medie
2 cepe
2-3 catei de usturoi
2 mocovi
2 linguri bulion
cateva fire patrunjel proaspat
2 frunze uscate de dafin
ulei pentru prajit
1 cubulet de knorr de zarzavaturi
sare si piper
Apa fierbinte
Mod de preparare
Se curata cartofii de coaja, se spala bine si se taie cuburi. Se curata ceapa si usturoiul si se toaca marunt.
Se taie si morcovii marunt si se pune ceapa, usturoiul, knorr si morcovii la prajit cu putin ulei.
Se adauga si cartofii si se calesc la foc mic inca 5 minute, amestecand cu grija ca sa nu se lipeasca.
Se adauga apoi bulionul, frunzele de dafin si se condimenteaza dupa gust.
Se toarna apoi apa fierbinte astfel incat sa acopere camplet cartofii si se lasa sa fiarba bine circa 30 minute.
La sfarsit se opreste focul si se presara patrunjel verde tocat marunt.
Am servit-o calda cu gogonele murate si mămăliguță
Pofta bună
Mulțumesc pentru vizita și te mai aștept
Comentarii
Trimiteți un comentariu