Paste cu ciuperci


Secretul acestor paste sunt ciupercile pleurotus. La fel de gustoşi sunt şi hribii sau ghebele. Pune ceapă verde şi usturoi şi vei obţine unul dintre cele mai bune sosuri pentru paste.
Ingrediente
4 linguri ulei
3 cepe verzi
2 căţei de usturoi
500 gr ciuperci
150 ml vin alb
1 linguriţă cimbru uscat
2 linguri făină
200 ml supă de legume
sare
piper
½ pachet paste
Apa pentru paste
Mod de preparare
Fierbi pastele conform instrucţiunilor de pe ambalaj, apoi le scurgi.
Toci legumele, încingi uleiul în tigaie şi căleşti ciupercile până când nu mai lasă apă. Adaugi ceapa tocată, supa, vinul, condimentezi cu sare, piper, cimbru, acoperi şi laşi să fiarbă 10 minute, apoi adaugi făina, usturoiul pisat şi amesteci până când se îngroaşă sosul. Adaugi pastele şi amesteci.


 Serveşti pastele calde.



 

Comentarii

Postări populare