Gogosi cu smântână





Gogoși cu smântână.
Am facut smântână și m am gândit să fac și niște langosi.
Ingrediente:
1 kg făină
25 g drojdie proaspătă
1 linguriţă zahăr
1 linguriţă sare
750 ml apă minerală (poate fi 1/2 apă şi 1/2 lapte)
2 oua
200 ml smantana
Mod de preparare:
Făina se amestecă apoi cu drojdia dospită; adăugăm apoi sarea, apa (laptele), ouăle și smantana să se facă o cocă mai moale.
Se frământă foarte bine 30 minute.
Se împarte coca astfel încât să aveţi câţi langoşi doriţi să faceţi
Se lasă la cald, la dospit 15 minute.
Fiecare bucată de cocă se întinde cu sucitoarea şi se coace în tigaie în uleiul, încins în prealabil, pe ambele părţi.
Cât sunt încă calde gogosile se ung cu smântână, se rade deasupra brânză şi se poate pune şi mujdei de usturoi (cine doreşte).
Pofta bună 
Mulțumesc pentru vizita și te mai aștept. 



 

Comentarii

Postări populare