Paine cu model


 


Ψομι τις γιαγιά
Αφράτι κε νόστιμο
Ιλικα
500 γρ αλεύρι ολικής άλεσης
20 γρ μαία
100 μλ νερό
200 μλ γάλα ζεστό
1 κουταλιτα αλάτι
1 κουταλιτα ζάχαρη
50 γρ βούτυρο λιωμένο
Διαδικασία
Λιώνουμε τιν μαία σε γάλα ζεστό που έχουμε βάλει το ζαχαρο. Κε ανακατεύουμε σταδιακά ολλα τα ιλικα ( το αλάτι ινε τελευταία)
Ζιμονουμε γα λίγα λεπτά. Απέχουμε με ένα καταρι πανί κε αφισουμε να φουσκώσει γα μια ορα. Μετά που φούσκωσε , βάλουμε λίγο αλεύρι πανό στο τραπέζι κε ζιμονουμε λίγο. Κόβουμε σε τρεις λουρίδες κε μετά τα βλεκουπε κε βάλουμε σε ένα ταψί λαδόκολλα κε βάλουμε το ψομι, κε αφισουμε γα μια ορα.
Προτερμενουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς κελσίου ,μετά στους 180 βαθμούς κελσίου ψινουμε το ψομι γα 40 λεπτά.
Μετά γιρναμε το ταψί ανάποδα κε αφισουμε θα 10 λεφτά.
Απολαύστε
Κάλι ορεχι
Pâinea de casa ne aduce aminte de bunica !
Ingrediente
 500 g făină
 20 g de drojdie proaspătă
 100 ml apă
 200 ml de lapte cald
1 linguriță de sare
15 gr de zahăr
50 gr unt topit
Mod de preparare
Se dizolvă drojdia în laptele cald îndulcit și se amestecă treptat toate ingredientele (sarea se adaugă ultima). Se începe frământarea aluatului timp de câteva minute şi se lasă la crescut timp de 1 oră (temperatura trebuie să depăşească 20 ° C).
Dacă făina se cerne de două ori particulele ei vor fi mai bine aerisite și aluatul pentru pâinea de casă va crește mai repede şi mai bine. Pentru ca aluatul să nu prindă crustă trebuie să fie acoperit cu un șervet curat.
Când aluatul este deja crescut, se pune pe masă, după ce în prealabil s-a împrăştiat făină şi se frământă coca pentru distribuirea uniformă a aerului în interiorul aluatului pentru pâine de casă. Între timp se pregăteşte tava de copt şi se pune în interiorul său hârtia de copt. După terminarea de frământat a aluatului, se modelează şi se pune în vasul de copt. Se lăsa la dospit timp de 1 oră.
Este necesară încălzirea cuptorului la temperatura de 220 ° C și apoi până la 180 ° C. Se pune pâinea de casă la copt timp de 40 de minute. În cele din urmă, la jumătatea duratei de coacere, mutaţi tava mai jos în cuptor pentru o coacere completă. Dacă după 40 de minute pâinea de casă nu sună a gol când bateţi cu degetele în ea, o întoarceţi şi o mai lăsaţi încă 10 minute cu fundul în sus.
Poftă bună 
Mulțumesc pentru vizita și te mai aștept 

















Comentarii

Postări populare