Friptura de porc cu vin


 



Ingrediente

  • 800 grcâ carne de porc pentru friptură (muşchi sau pulpă)
  • 3-4 linguri ulei
  • 1 ceapă
  • 2-3 căţei de usturoi
  • 150 ml vin alb
  •  sare
  • piper
  • oregano

Mod de preparare

Carnea se spală, se curăţă de pieliţe şi se taie felii groase de 1-2 cm. Se dau cu puţin piper şi se prăjesc în ulei încins, câte 7-8 minute pe fiecare parte. Se scot din tigaie fără să se înţepe cu furculița In grăsimea rămasă în tigaie se călesc uşor ceapa şi usturoiul fin tocate. Se sting cu vin îndoit cu apă şi se lasă să fiarbă înăbuşit 5-6 minute. În sosul de vin, se pun din nou feliile de carne si se la foc mic, 10-15 minute. Serviti cu cartofi prajiti si sos tzatziki sau salata. 



 

Comentarii

Postări populare