Chifteluțe italienesti
Buna ziua.
Chifteluțe poți face în câte și mai câte feluri. Dar dacă le faci pe astea, îți garantez că vor deveni instant preferatele tale, datorită combinației simple dar de succes de condimente folosite.
INGREDIENTE
500 gr carne tocată amestec
50 gr parmezan
2 ouă
100 ml lapte
100 gr pesmet
1 ceapă mică tocată mărunt
1 lingură sos soia
2 lingurițe pudră de usturoi
2 lingurițe oregano
sare și piper după gust
cimbru, rozmarin, pătrunjel uscat și busuioc după gust
Pentru sos
1 ceapa
2 linguri de usturoi pudra
1 lingura de coniac
2 linguri sos de roșii
1 pahar apa
Mod de preparare
Într-un castron mare, combină carnea tocată cu restul ingredientelor.
Formează chifteluțele rotunde și dă-le la prăjit în tigaie (dacă dorești să eviți prăjeala, pune-le într-o tavă la cuptorul preîncălzit, timp de 25 de minute).
Punem ulei in tigaie , tocam ceapa si o punem la calit, adaugăm coniac si amestecam. Punem usturoi apa si sos de roșii și lasam sa fiarbă.
Când sunt gata, combină-le cu sos marinara si călește-le 2 minute și servește-le cu orez sau piure
INGREDIENTE
500 gr carne tocată amestec
50 gr parmezan
2 ouă
100 ml lapte
100 gr pesmet
1 ceapă mică tocată mărunt
1 lingură sos soia
2 lingurițe pudră de usturoi
2 lingurițe oregano
sare și piper după gust
cimbru, rozmarin, pătrunjel uscat și busuioc după gust
Pentru sos
1 ceapa
2 linguri de usturoi pudra
1 lingura de coniac
2 linguri sos de roșii
1 pahar apa
Mod de preparare
Într-un castron mare, combină carnea tocată cu restul ingredientelor.
Formează chifteluțele rotunde și dă-le la prăjit în tigaie (dacă dorești să eviți prăjeala, pune-le într-o tavă la cuptorul preîncălzit, timp de 25 de minute).
Punem ulei in tigaie , tocam ceapa si o punem la calit, adaugăm coniac si amestecam. Punem usturoi apa si sos de roșii și lasam sa fiarbă.
Când sunt gata, combină-le cu sos marinara si călește-le 2 minute și servește-le cu orez sau piure
Comentarii
Trimiteți un comentariu