Foccacia cu masline
Focaccia este o paine italiana, aromata, ce poate fi servita ca atare sau alaturi de alte preparate. Miezul pufos si coaja usor crocanta fac ca focaccia sa fie irezistibila!
Ingrediente:
500 gr faina
325 gr apa calduta
7 gr drojdie uscata
2 linguri ulei de masline
sare
70 gr masline
busuioc, oregano
Mod de preparare
Apa calduta se amesteca cu drojdia si se lasa cateva minute deoparte.
Punem amestecul peste faina cernuta si adaugam sare si o lingura de ulei de masline. Framantam timp de 10 minute. Aluatul obţinut se pune intr-un castron şi se acoperă cu un prosop. Se lasa la dospit timp de 45 de minute.
In momentul in care devine pufos, aluatul se modelează usor cu degetele in forma dorita.
Intre timp, pregatim o tava cu hartie de copt pe care presaram 2 linguri de malai. Punem aluatul intins in tava, peste malai si il ungem cu o lingura de ulei de masline, cu mainile, facand gropite din loc in loc. Adaugam restul ingredientelor : masline, oregano si busuiocul. Acoperim cu un prosop si lasam la dospit inca 45 de minute.
Incingem cuptorul la 200 grade C si coacem focaccia pentru 20 -25 de minute.
Pofta bună
Mulțumesc pentru vizita și te mai aștept
Comentarii
Trimiteți un comentariu