Gogoșle bunicii



Cea mai rapidă și gustoasă rețetă de gogoși pe care o poți face. Din 6 ingrediente, în 6 pași simpli. Fiecare gogoașă luată e ca o întoarcere în timp, în bucătăria de la țară a bunicilor. O să o adori, au un gust incredibil datorită combinației perfecte de ingrediente simple. Eu am găsit in congelator o punguța cu brânza de vaci pe care mi a trimis o mama si am zis ca aceste gogoși ar fi numai bune

Ingrediente
250 gr brânză de vaci

1 lingură și 1/2 de zahăr
2 oua
8- 10 linguri de făină
1 vârf de linguriță de praf de copt +oțet
ulei pentru prăjit
Opțional, zahăr pudră vanilat
Mod de preparare
Batem ouăle cu zahărul. Adăugăm  și brânza de vaci, amestecam. Cernem făina
Ia cam jumătate de linguriță rasă de praf de copt, stinge-l cu puțin oțet. Toarnă peste combinația de mai sus. Amestecă bine. O să obții o compoziție destul de moale și lipicioasă.
Într-o cratiță înaltă, toarnă un strat înăltuț de ulei și încinge-l.
Tapetează-ți mâinile cu făină. Formează din aluatul de mai sus niște biluțe pe care le dai, fix ca pe niște chiftele, prin puțină făină. Pune-le pe un fund de lemn, până se încinge uleiul.
Pune-le cu grijă, pe rând, în uleiul încins bine. Prăjește-le pe fiecare parte până când devin rumen aurii și se pătrund.
Scoate-le pe un șervețel de hârtie ca să scapi de uleiul în exces. Pudrează-le cu zahăr, când s-au răcit un pic.

 

Comentarii

Postări populare