Paine cu orez


 

 
Buna seara dragii mei , încerc mereu rețete de pâine, pentru ca ne place foarte mult pâinea de casa
Ingrediente
250 ml apa
500 gr faina
200 gr orez
30 ml lapte
2 lingurițe sare
1 lingura zahar
20 gr unt
1 pliculeț drojdie uscata
1 ou
Mod de preparare
Fierbeți orezul si lăsați sa se răcească, il puneți in strecurătoare si lăsați sa se scurgă , apoi  puneți in blender si il faceți crema.
Puneți faina ,sarea, drojdia, untul moale la temperatura camerei, apa calduta, lapte si oul intr un lighean mediu.Adăugați si orezul fiert  Frământați aluatul care o sa va para lipicios la inceput si pentru asta este foarte probabil sa mai aveti nevoie de faina...vazand si facand. Framantati in jur de 10 minute si lasati o ora la crescut sau pana isi dubleaza volumul la loc cald. ( eu am ligheanul acoperit, afara la soare).
Tapetati cu hartie o forma de cozonac ( paine) si rupeti aluatul in doua, iar fiecare parte iar in doua. Faceți suluri pe care le împletiți. Puneți pâinea in tava si mai lasati sa creasca pana aluatul ajunge in margineaza de sus a tavii.
Preincalziti cuptorul la 200 grade si coaceti 30 de minute sau pana se rumenește ( in funcție de cuptorul fiecăruia.
Pofta bună. 
Mulțumesc pentru vizita și te mai aștept. 


 

Comentarii

Postări populare