Negresa cu ciocolata amaruie
200 gr ciocolata amaruie (60-70& cacao)
150 gr unt
3 linguri cacao
200 gr zahar brun
2 vanilii
3 oua mari
100 gr faina
½ lingurita praf de copt
¼ lingurita sare
Pentru glazura
200 gr smântână pentru frisca
100 gr zahar pudra
Fructe
Mod de preparare
Preincalzim cuptorul la 180 de grade (ventilatie continuua)
Punem intr-o craticioara untul si ciocolata si le topim la foc mic. Nu vrem sa fiarba, nu vrem sa fie prea fierbinti, asa ca le topim la foc foarte mic, amestecand des, pana sunt topite si avem o crema lucioasa. O punem intr-un bol mare si adaugam zaharul si cacao. Amestecam bine cu telul.
Punem apoi ouale, unul cate unul, amestecam dupa fiecare. La final adaugam faina, cernuta impreuna cu sarea si praful de copt si vanilie. Amestecam cat sa avem o compozitie uniforma.
Turnam compozitia in tava si o nivelam cu o spatula. Apoi o dam la cuptor. Coacem cam 20-25-30 min. Am dat timp variabil de coacere pentru ca poate diferi in functie de tipul de cuptor. Dupa ce e gata , o scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca putin.
Batem smantana cu zahar pudra, pana devine frisca. Punem peste negresa.
Iar deasupra punem fructe.
Pofta buna.
Comentarii
Trimiteți un comentariu