Supa cu găluște din cocos
Supa cu găluște a mamei întotdeauna mi-a placut. Avea gust delicios și găluște tare, tare pufoase. Când am învățat și eu să gătesc, mi-a arătat secretul acestor găluște:
Pentru că am tăiat un cocos din curte , am zis sa fac jumătate supa asadar hai sa trecem la treabă
Ingrediente
Pentru supa
1/ 2 cocos
o rădăcină păstârnac
o rădăcină mică țelină
un morcov
o ceapă
o legătură pătrunjel
sare și piper după gust
Apa
Pentru găluște:
2 ouă
7 linguri griș
o lingură ulei
sare
Mod de preparare
Se spala bine cocosul , se taie bucăți și se pune la fiert in oala cu apa .Se adună spuma și se adaugă legumele curățate și tocate bucăți mari, codițele de pătrunjel. Se asezonează cu sare și piper și se fierbe până când legumele și carnea sunt pătrunse.
În acest timp, se freacă ouale cu ulei și cu sare, apoi se adaugă grișul în ploaie, până ajunge la consistența unei smântâni groase. Cu o lingură încălzită în supă, se ia din compoziție și se adaugă găluștele în supă.
Se acoperă oala și se fierbe maximum 10 minute, la foc mic, apoi se oprește focul. Înainte de servire, se toacă pătrunjel proaspăt.
Pofta buna
Mulțumesc pentru vizită și te mai astept
Pentru că am tăiat un cocos din curte , am zis sa fac jumătate supa asadar hai sa trecem la treabă
Ingrediente
Pentru supa
1/ 2 cocos
o rădăcină păstârnac
o rădăcină mică țelină
un morcov
o ceapă
o legătură pătrunjel
sare și piper după gust
Apa
Pentru găluște:
2 ouă
7 linguri griș
o lingură ulei
sare
Mod de preparare
Se spala bine cocosul , se taie bucăți și se pune la fiert in oala cu apa .Se adună spuma și se adaugă legumele curățate și tocate bucăți mari, codițele de pătrunjel. Se asezonează cu sare și piper și se fierbe până când legumele și carnea sunt pătrunse.
În acest timp, se freacă ouale cu ulei și cu sare, apoi se adaugă grișul în ploaie, până ajunge la consistența unei smântâni groase. Cu o lingură încălzită în supă, se ia din compoziție și se adaugă găluștele în supă.
Se acoperă oala și se fierbe maximum 10 minute, la foc mic, apoi se oprește focul. Înainte de servire, se toacă pătrunjel proaspăt.
Pofta buna
Mulțumesc pentru vizită și te mai astept
Comentarii
Trimiteți un comentariu