Strudele cu mere
Ștrudele cu mere , gem și altele am tot făcut , dar am zis sa schimb puțin
Pentru că tot am făcut branzica și mi-a rămas zer, nu am stat pe gânduri și am făcut imediat această rețetă de ștrudele cum făcea bunica mea de la Valea Lunga (Vaslui) că de suntem moldoveni și ne mandrim
Ingrediente
Aluat
3 oua, 2 galbenusuri,
2 pahare de zer, 200 gr.zahar,
2 plicuri zahar vanilat, 40 gr.drojdie proaspata,
1 kg și 300 gr. faina alba ,50-60 gr.ulei sau unt topit.
1 lingura otet
Umplutura
1 kg mere
1 cana stafide galbene
1 linguriță scorțișoară
1 cana nuca
1 lingura gris
1 lingura miere
Pentru uns
1 gălbenuș
1 lingura apa
Mod de preparare aluat:
Batem oaule cu zaharul, adaugam uleiul sau unt topit, zerul caldut , oțetul si amestecam bine compozitia. Adaugam drojdia dizolvata in 50 gr. zer caldut din cantitatea pregatita pentru cozonac. In faina amestecam zaharul vanilat si incorporam cite putin in ea amestecul din zer si oua. Framintam bine aluatul. S-ar putea sa mai aveti nevoie de putina faina ,dar consistenta aluatului trebuie sa fie potrivit. Muiati palmele in ulei ca sa-l puteti aduna la mijloc.
Aluatul bine framintat il ungem cu ulei deasupra, punem peste vas folie alimentara, il acoperim cu un prosop gros si il punem sa se odihneasca la loc caldut .Cind aluatul s-a dublat in volum ,il apasam, framintam si iarasi il lasam sa se ridice. Dupa ce s-a ridicat a doua oara aluatul , putem face ștrudele
Umplutura
Am curățat merele de coaja și le dat pe răzătoare mare , le am pus în cratiță la foc mediu și le am lăsat cam 10 minute amestecând mereu .
Am luat de pe foc , am adăugat gris, miere nuca, stafidele și scorțișoară și amestecati bine.
Împărțim aluatul in bile egale , întindem fiecare bila și apoi punem umplutura de mere. Punem in tava in care am pus hârtie de copt unsa cu puțin ulei
Inainte de pune la copt am lasat strudele sa se odihneasca bine in tava (aprox.1 ora)
am uns cu galbenus de ou+ 1lingura de apa. (Le am amestecat bine cu furculița.
Preîncălzim cuptorul la 200 grade
Am copt pentru 20 minute la 200 grade ,apoi inca 20 minute la 180 gr.
Pofta buna
Mulțumesc pentru vizită și te mai astept
Pentru că tot am făcut branzica și mi-a rămas zer, nu am stat pe gânduri și am făcut imediat această rețetă de ștrudele cum făcea bunica mea de la Valea Lunga (Vaslui) că de suntem moldoveni și ne mandrim
Ingrediente
Aluat
3 oua, 2 galbenusuri,
2 pahare de zer, 200 gr.zahar,
2 plicuri zahar vanilat, 40 gr.drojdie proaspata,
1 kg și 300 gr. faina alba ,50-60 gr.ulei sau unt topit.
1 lingura otet
Umplutura
1 kg mere
1 cana stafide galbene
1 linguriță scorțișoară
1 cana nuca
1 lingura gris
1 lingura miere
Pentru uns
1 gălbenuș
1 lingura apa
Mod de preparare aluat:
Batem oaule cu zaharul, adaugam uleiul sau unt topit, zerul caldut , oțetul si amestecam bine compozitia. Adaugam drojdia dizolvata in 50 gr. zer caldut din cantitatea pregatita pentru cozonac. In faina amestecam zaharul vanilat si incorporam cite putin in ea amestecul din zer si oua. Framintam bine aluatul. S-ar putea sa mai aveti nevoie de putina faina ,dar consistenta aluatului trebuie sa fie potrivit. Muiati palmele in ulei ca sa-l puteti aduna la mijloc.
Aluatul bine framintat il ungem cu ulei deasupra, punem peste vas folie alimentara, il acoperim cu un prosop gros si il punem sa se odihneasca la loc caldut .Cind aluatul s-a dublat in volum ,il apasam, framintam si iarasi il lasam sa se ridice. Dupa ce s-a ridicat a doua oara aluatul , putem face ștrudele
Umplutura
Am curățat merele de coaja și le dat pe răzătoare mare , le am pus în cratiță la foc mediu și le am lăsat cam 10 minute amestecând mereu .
Am luat de pe foc , am adăugat gris, miere nuca, stafidele și scorțișoară și amestecati bine.
Împărțim aluatul in bile egale , întindem fiecare bila și apoi punem umplutura de mere. Punem in tava in care am pus hârtie de copt unsa cu puțin ulei
Inainte de pune la copt am lasat strudele sa se odihneasca bine in tava (aprox.1 ora)
am uns cu galbenus de ou+ 1lingura de apa. (Le am amestecat bine cu furculița.
Preîncălzim cuptorul la 200 grade
Am copt pentru 20 minute la 200 grade ,apoi inca 20 minute la 180 gr.
Pofta buna
Mulțumesc pentru vizită și te mai astept
Comentarii
Trimiteți un comentariu