Budinca de chia cu mango
Budinca din seminte de chia cu mango
In ultima vreme semintele de chia au inceput sa castige tot mai mult teren in meniurile noastre si recomandarile specialistilor. Specialistii recomanda 1-2 linguri pe zi de 3-4 ori pe saptamana, in diverse combinatii
De asemenea, e foarte bine sa stim si ca semintele de chia contin
De 5 ori mai mult calciu decât laptele
De 3 ori mai mulţi antioxidanţi decât afinele
De 3 ori mai mult fier decât spanacul
De 2 ori mai multe proteine decât orice alte boabe, seminţe sau nu
De 2 ori mai mult potasiu decât o banană
Si acum, dupa atat de multa vorbarie, va las si cu budinca mea din seminte de chia cu mango…cel mai simplu si rapid mod de a-ti prepara un mic dejun sanatos si gustos!
Ingrediente
175 ml lapte de cocos
2 linguri cu varf seminte de chia
indulcitor natural dupa gust
cuburi de mango bine copt
Mod de preparare
Intr-un bol se amesteca laptele de migdale cu indulcitorul, pana cand acesta se dizolva.
Se adauga semintele de chia, se amesteca, dupa care se transfera intr-un borcanel care se inchide cu capacul si se agita peste alte 10 minute.
Se lasa la rece cateva ore, sau peste noapte, timp in care semintele de chia se umfla si incheaga laptele, formand budinca.
Dupa inchegare, se toarna in pahare, se decoreaza cu cuburi de mango bine copt si se serveste imediat.
Pofta buna!
In ultima vreme semintele de chia au inceput sa castige tot mai mult teren in meniurile noastre si recomandarile specialistilor. Specialistii recomanda 1-2 linguri pe zi de 3-4 ori pe saptamana, in diverse combinatii
De asemenea, e foarte bine sa stim si ca semintele de chia contin
De 5 ori mai mult calciu decât laptele
De 3 ori mai mulţi antioxidanţi decât afinele
De 3 ori mai mult fier decât spanacul
De 2 ori mai multe proteine decât orice alte boabe, seminţe sau nu
De 2 ori mai mult potasiu decât o banană
Si acum, dupa atat de multa vorbarie, va las si cu budinca mea din seminte de chia cu mango…cel mai simplu si rapid mod de a-ti prepara un mic dejun sanatos si gustos!
Ingrediente
175 ml lapte de cocos
2 linguri cu varf seminte de chia
indulcitor natural dupa gust
cuburi de mango bine copt
Mod de preparare
Intr-un bol se amesteca laptele de migdale cu indulcitorul, pana cand acesta se dizolva.
Se adauga semintele de chia, se amesteca, dupa care se transfera intr-un borcanel care se inchide cu capacul si se agita peste alte 10 minute.
Se lasa la rece cateva ore, sau peste noapte, timp in care semintele de chia se umfla si incheaga laptele, formand budinca.
Dupa inchegare, se toarna in pahare, se decoreaza cu cuburi de mango bine copt si se serveste imediat.
Pofta buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu