Baclava cu mere și nuci





Baclava cu mere şi nuci
Dragilor baclava tot am făcut , am zis sa incerc ceva nou, una dintre vecinele mele a făcut și mi a dat și mie , ne a plăcut , așadar a doua zi i am cerut reteta.
Mi a dat o cu mare drag , și iată că am făcut o și eu
Ingrediente:
500 Gr nuca măcinată ,2 linguri zahăr,
3 linguri miere, 50 ml vodcă,
1,5 kg de mere, 100 gr de stafide,
6 linguri zahăr, 50 gr de coniac,
100 gr de margarină, 1lingură de făină,
500 Gr  aluat de foietaj (din comerţ, sau preparat acasă, după preferinţă).
200 ml ulei
Cuișoare
Mod de preparare:
Merele se curăţă şi se răzuiesc, se adaugă zahărul şi stafidele, se călesc la foc mic. La sfârşit se pune coniacul.  Se prăjesc uşor nucile, se pisează, se amestecă cu zahărul, mierea şi cu vodca. Se unge tava cu margarină topită, se tapetează cu făină. Foietajul se împarte la trei. Se pune în tavă prima parte, ungând fiecare foaie în parte cu margarină topită, apoi se toarnă merele călite. Se pune al doilea strat de foietaj uns cu margarină, apoi se întinde uniform amestecul de nuci cu miere. Se pune ultimul strat de foietaj uns cu margarină. Cu un cuţit ascuţit, se taie plăcinta în porţii potrivite. Învingem un cuișor in fiecare bucățică taiata.
Încingem ulei și punem peste foile de plăcintă ( cu o lingura , sa fie uniform)
Preîncălzim cuptorul la 200 de grade pentru 10 minute , confirma temperatura la 170 de grade și coacem timp de 30 minute. După ce s a făcut , oprim cuptorul și lăsăm tava in cuptor sa se răcească .
Pofta buna
Mulțumesc pentru vizită și te mai aștept

Comentarii

Postări populare