Sos de smântână și bacon
Aveam niste bacon in frigider și am zis sa incerc o rețetă nouă . Un sos de smântână cu bacon
Ingrediente
300 ml smântână grasă
100 gr de unt
100 gr de cașcaval
2-3 linguri de ulei de floarea soarelui
1 lingură de amidon alimentar
3-4 linguri de apă
sare
oregano
200 Gr bacon
Piper alb
Mod de preparare
Tăiem bacon mărunt și lasăm deoparte
Se răzuie cașcavalul și se lasă în așteptare, până când va fi adăugat în sos.
Se amestecă 50 ml de smântână cu o lingură de amidon alimentar, se subțiază cu 3-4 linguri de apă, adăugate și încorporate treptat și se lasă în așteptare.
Se pune mai întâi uleiul la încălzit, în tigaie, după care se adaugă untul, feliat, ca să se topească mai repede.
Când untul s-a topit complet, adăugăm baconul tăiat și lăsăm 2-3minute să se rumenească apoi se adaugă 250 ml de smântână, se amestecă și se lasă la foc mic, timp de 2-3 minute.
Se adaugă, puțin câte puțin cașcavalul, amestecând mereu până ce se înmoaie și se topește. Se lasă sosul la foc mic, timp de 2-3 minute și se amestecă în el întruna. Se condimentează cu sare, piper alb și eventual cu oregano
Se adaugă compoziția de smântână și amidon alimentar, subțiată cu apă și se amestecă întruna, la foc mic, până ce sosul se îngroașă și se leagă frumos. În acest moment, se ia tigaia de pe foc și sosul se servește imediat.
Pofta buna
Mulțumesc pentru vizita și te mai astept
Ingrediente
300 ml smântână grasă
100 gr de unt
100 gr de cașcaval
2-3 linguri de ulei de floarea soarelui
1 lingură de amidon alimentar
3-4 linguri de apă
sare
oregano
200 Gr bacon
Piper alb
Mod de preparare
Tăiem bacon mărunt și lasăm deoparte
Se răzuie cașcavalul și se lasă în așteptare, până când va fi adăugat în sos.
Se amestecă 50 ml de smântână cu o lingură de amidon alimentar, se subțiază cu 3-4 linguri de apă, adăugate și încorporate treptat și se lasă în așteptare.
Se pune mai întâi uleiul la încălzit, în tigaie, după care se adaugă untul, feliat, ca să se topească mai repede.
Când untul s-a topit complet, adăugăm baconul tăiat și lăsăm 2-3minute să se rumenească apoi se adaugă 250 ml de smântână, se amestecă și se lasă la foc mic, timp de 2-3 minute.
Se adaugă, puțin câte puțin cașcavalul, amestecând mereu până ce se înmoaie și se topește. Se lasă sosul la foc mic, timp de 2-3 minute și se amestecă în el întruna. Se condimentează cu sare, piper alb și eventual cu oregano
Se adaugă compoziția de smântână și amidon alimentar, subțiată cu apă și se amestecă întruna, la foc mic, până ce sosul se îngroașă și se leagă frumos. În acest moment, se ia tigaia de pe foc și sosul se servește imediat.
Pofta buna
Mulțumesc pentru vizita și te mai astept
Comentarii
Trimiteți un comentariu