Donuts gogoși americane
Mereu am vrut sa fac aceste donuts, dar nu aveam o rețetă care sa mi dea încredere , am lăsat deoparte acest gând. Până Intr o zi cînd nepoata mea a zis sa facem. Și uite așa ne am apucat de treaba
Ingrediente
375 gr faina
250 gr lapte
25 gr drojdie
55 g rzahar
2 linguri ulei
un praf de sare
ulei pentru prajit
Ptr. glazura:
50 ml lapte
1 lingurita unt
125 gr zahar pudra
2 lingurite cacao
Mod de preparare
Intr-o canita se freaca drojdia cu o lingurita de zahar si putin lapte caldut pana se dizolva. Intr-un castronel se amesteca faina cu zaharul si sarea, apoi se adauga laptele, uleiul si drojdia dizolvata. Se framanta toate circa 5 minute apoi se rastoarna aluatul pe masa infainata.
Se intinde cu sucitorul o foaie cam de grosimea unui deget, apoi cu ajutorul unei cani incepem sa decupam gogosile iar cu ajutorul unui paharel le facem o gaura in mijloc.
Gogosile astfel formate le asezam intr-o tava, le acoperim cu un prosopel si le lasam la dospit in loc caldut cam 10 minute.
Intre timp intr-o tigaie sau cratita mare punem ulei la incins tot cam de un deget. Cand uleiul este fierbinte se pun gogosile la prajit pe rand pe ambele parti, pana se rumenesc, apoi se scot pe servetele de hartie care sa absoarba excesul de ulei.
Pentru glazura se incalzeste laptele, se topeste untul in el, se adauga zaharul amestecat cu cacaua si se amesteca bine. Se inmoaie gogosile pe ambele parti in glazura.
Pofta buna!
Ingrediente
375 gr faina
250 gr lapte
25 gr drojdie
55 g rzahar
2 linguri ulei
un praf de sare
ulei pentru prajit
Ptr. glazura:
50 ml lapte
1 lingurita unt
125 gr zahar pudra
2 lingurite cacao
Mod de preparare
Intr-o canita se freaca drojdia cu o lingurita de zahar si putin lapte caldut pana se dizolva. Intr-un castronel se amesteca faina cu zaharul si sarea, apoi se adauga laptele, uleiul si drojdia dizolvata. Se framanta toate circa 5 minute apoi se rastoarna aluatul pe masa infainata.
Se intinde cu sucitorul o foaie cam de grosimea unui deget, apoi cu ajutorul unei cani incepem sa decupam gogosile iar cu ajutorul unui paharel le facem o gaura in mijloc.
Gogosile astfel formate le asezam intr-o tava, le acoperim cu un prosopel si le lasam la dospit in loc caldut cam 10 minute.
Intre timp intr-o tigaie sau cratita mare punem ulei la incins tot cam de un deget. Cand uleiul este fierbinte se pun gogosile la prajit pe rand pe ambele parti, pana se rumenesc, apoi se scot pe servetele de hartie care sa absoarba excesul de ulei.
Pentru glazura se incalzeste laptele, se topeste untul in el, se adauga zaharul amestecat cu cacaua si se amesteca bine. Se inmoaie gogosile pe ambele parti in glazura.
Pofta buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu