Chifle umplute cu chefir




Aceste chifle sunt pur și simplu magice: moi, fine și pufoase! Crema de smântână este moale, suculentă și transformă chiflele într-un fel de prăjituri!
Din ingredientele de mai jos ies 8 chifle mari
Pentru aluat:
100 ml de lapte;
50 ml de chefir (puteți să îl înlocuiți cu lapte sau apă, dar aluatul cu chefir este mai pufos);
1 ou;
1 linguriță de zahăr vanilat;
1 praf de sare;
30 gr de zahăr;
4 gr de drojdie uscată (sau 12 g de drojdie proaspătă);
50 gr de unt;
290 gr de făină.
Pentru cremă:
200 gr de smântână fermentată 20%;
40 g de zahăr;
2 lingurițe de zahăr vanilat;
½ linguriță de amidon.
1 ou — pentru ungerea chiflelor
Mod de preparare
 aluatul:
amestecați drojdia cu o linguriță de zahăr. Adăugați laptele cald (nu fierbinte) și amestecați. Lăsați compoziția să se odihnească pe parcursul a 10 minute, până când drojdia se va activa (suprafața compoziției se va acoperi cu o „căciulă” spumoasă).
Topiți untul și lăsați-l să se răcească.
Spargeți oul într-un bol adânc. Adăugați zahărul rămas, praful de sare și zahărul vanilat. Bateți-le cu furculița până la omogenizare.
Adăugați chefirul (la temperatura camerei) și drojdia activată (agitându-o în prealabil cu un tel) în bolul cu oul bătut. Amestecați până la omogenizare.
Cerneți făina într-un bol adânc. Realizați o adâncitură în mijlocul ei și turnați compoziția lichidă în ea. Amestecați cu lingura până când ingredientele se vor combina.
Apoi adăugați untul topit și frământați aluatul cu mâinile, pe parcursul a 10 minute. Inițial el va fi lipicios, dar la sfârșit se va aduna sub formă de bilă moale și pufoasă. Aluatul este foarte fin și plăcut la atingere.
Puneți aluatul obținut într-un bol adânc, uns cu ulei și acoperiți-l cu folie alimentară. Lăsați-l să dospească timp de aproximativ 2 ore  într-un loc cald. El trebuie să-și mărească semnificativ volumul.
Apoi frământați-l puțin și divizați-l în 8 bucățele cu greutatea de circa 70 g.
Modelați fiecare bucățică de aluat sub formă de bilă , și așezați-o pe tava tapetată cu hârtie de copt. Aplatizați-o puțin cu degetele, oferindu-i forma de turtiță groasă.Acoperiți viitoarele chifle cu folie alimentară și lăsați-le să se odihnească pe parcursul a 30 minute.
Crema
Între timp pregătiți crema/umplutura: puneți smântâna fermentată, zahărul tos și zahărul vanilat într-un bol. Amestecați-le până la omogenizare (nu este necesar să le bateți).
La sfârșit adăugați amidonul și amestecați foarte bine.
După ce chiflele vor crește, luați un borcan mic sau un pahar cu fundul rotund. Ungeți-i fundul și partea inferioară cu ulei, folosind pensula de cofetărie.
Apoi realizați o adâncitură în mijlocul fiecărei chifle, aplicând borcanul/paharul pe ea și presându-l până aproape de fundul ei. Ca să-l scoateți mai ușor, fără să afectați aspectul chiflei, rotiți-l cu grijă. Ungeți recipientul respectiv cu ulei înainte de a-l aplica pe fiecare chiflă.
Ungeți marginile chiflelor cu ou bătut.
Adăugați câte o lingură de cremă de smântână în adâncitura fiecărei chifle și aduceți marginile spre mijloc unindu le și acoperind crema.
Coaceți chiflele pe parcursul a 23 minute în cuptorul preîncălzit până la 190°С. Timpul și temperatura de coacere pot depinde de caracteristicile cuptorului dumneavoastră.
Transferați-le pe un grătar.
Serviți-le și bucurați-vă de gustul și textura lor minunate.
Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!





 

Comentarii

Postări populare