Ciorba de perișoare


 Ciorba de perișoare

Reteta a șasea care participă la Master Chef Turcia
Ingrediente
Pentru perisoare
100 gr orez bob rotund
1 ceapă
600 gr carne tocată de vita
2 oua
Sare si piper după gust
2 linguri gris
1/2 legătură patrunjel
Pentru ciorba
 1 litru apa
 2 linguri ulei
 1 ceapă
 1 ardei gras verde
 3 morcovi
3 cartodi
praf de sare
 1/2 litru bors
 2 linguri pasta de tomate
Mod de preparare
Clasica ciorbă de perişoare este o bunătate ce nu ar trebui să lipsească din cartea personală de bucate a gospodinei!
Curatam si spalam morcovii, cartofii ceapa si ardei. Taiem ceapa si ardei marunt şi se pun la călit în oala în care va fierbe ciorba. Apoi adăugăm cartofii cuburi si morcovii rondele .După ce s-au înmuiat, se pun la fiert în apă cu sare.
Între timp, pentru perişoare se amestecă toate ingredientele şi apoi, între palmele umezite se formează mici perişoare. Odată ce legumele sunt fierte, se pun perişoarele una câte una, cu grijă .Se lasă la fiert aproximativ 10 minute până ce perişoarele se ridică la suprafaţă. Adaugăm bors si lasam să dea un clocot Ciorba de perişoare se gustă de sărat şi acru, se trage de pe foc şi se pune pătrunjelul fin tocat.



Comentarii

Postări populare