Paine cu cartofi


 



Pâine de casă cu cartofi Foarte buna , sincer e prima data cînd fac eu acasa aceasta pâine, de mâncat am mâncat de foarte multe ori, dar nu am facut până acum
Ingrediente:
1 kg făină
400 g cartofi
sare
frunză de varză
30 g drojdie
2 linguri de ulei.


Mod de preparare
Se fierb cartofii în apă cu sare.  îi zdrobim si îi punem deoparte, la răcit. 

Separat, în alt vas, facem o plămădeală astfel: punem făina, adăugăm drojdia dizolvată în prealabil într-un pic de apă călduţă cu sare, frământăm un pic plămădeala si lăsăm la dospit. După ce a dospit, adăugăm cartofii zdrobiţi, sare si apă călduţă până rezultă un aluat de consistenţă potrivită, nici prea tare, nici prea moale, îl frământăm bine până apar băsici. Lăsăm la dospit circa 1-2 ore.
După ce aluatul a dospit, pe masă presărăm un pic de făină, turnăm aluatul peste si îi dăm o formă. Tava rotundă se tapetează cu folie de aluminiu, peste ea se pune o frunză mare de varză crudă, unsă cu un pic de ulei, si se asază aluatul. Se dă cuptorul la foc mare, iar aluatul îl lăsăm în formă să dospească încă 30 de minute. Când punem pâinea la cuptor, dedesubt, pe plită, asezăm si un vas cu apă rece. Lăsăm cuptorul circa 15 minute la foc tare, apoi reducem la jumătate. Deschidem cuptorul numai după o oră si 10 minute.
După aproximativ 2 1/2 ore, scoatem pâinea din cuptor. Se încearcă dacă este coaptă, eventual se mai poate ţine. Se acoperă cu un prosop deasupra, se pune o pungă, apoi iar un prosop si se lasă astfel la răcit
Pofta buna

Comentarii

Postări populare