Tort de biscuiti
ingrediente
500 gr biscuiti
50 gr zahar pudra
50 gr nuca maruntita
250 ml lapte
500 ml lapte
6 galbenusuri
100 g zahar pudra
40 g faina
1 lingurita extract de vanilie
50 gr unt la temperatura camerei
mod de preparare
Incepe cu crema de vanilie, sa aiba timp sa se raceasca! Mixeaza galbenusurile cu zaharul pana se albesc si se umfla bine. Incorporeaza apoi faina si toarna laptele fierbinte in fir subtire, amestecand in continuu cu
un tel. Pune crema pe foc mic si las-o pana se ingroasa. Ai grija sa amesteci mereu, sa nu se lipeasca! Opreste focul, apoi adauga untul taiat cubulete si extractul de vanilie. Muta crema intr-un bol curat, pune deasupra o folie de plastic ca sa nu se formeze crusta si las-o la racit la temperatura camerei, apoi mut-o in frigider.
Încălzim putin laptele , punem biscuitii in tava, apoi cu lingura punem lapte caldut peste ei, adaugam am nuca macinata si zahar pudra, punem crema si apoi continuam pana terminam biscuitii.. lasam la rece inainte de sevire.
Comentarii
Trimiteți un comentariu