Tort de biscuiti




E foarte posibil ca expresia “bun de te lingi pe degete” sa fi pornit de la urmatoarea reteta: Tort de biscuiti cu crema de vanilie. Iata o combinatie minunata, care te va surprinde cu siguranta in mod placut!                                                

ingrediente


   500 gr biscuiti                                                                        
   50 gr zahar pudra
   50 gr nuca maruntita                                                                         
   250 ml lapte
                                      
Crema de vanilie:
   500 ml lapte
   6 galbenusuri
   100 g zahar pudra
   40 g faina
   1 lingurita extract de vanilie
   50 gr unt la temperatura camerei

mod de preparare

Incepe cu crema de vanilie, sa aiba timp sa se raceasca! Mixeaza galbenusurile cu zaharul pana se albesc si se umfla bine. Incorporeaza apoi faina si toarna laptele fierbinte in fir subtire, amestecand in continuu cu
un tel. Pune crema pe foc mic si las-o pana se ingroasa. Ai grija sa amesteci mereu, sa nu se lipeasca! Opreste focul, apoi adauga untul taiat cubulete si extractul de vanilie. Muta crema intr-un bol curat, pune deasupra o folie de plastic ca sa nu se formeze crusta si las-o la racit la temperatura camerei, apoi mut-o in frigider.
Încălzim putin laptele , punem biscuitii in tava, apoi cu lingura punem lapte caldut peste ei, adaugam am nuca macinata si zahar pudra, punem crema si apoi continuam pana terminam biscuitii.. lasam la rece inainte de sevire.


Comentarii

Postări populare