Chec dublu sau in doua culori
Chec dublu
Ingrediente
100 ml ulei
100 gr unt
140 ml suc de portocale
coaja de la 1 portocală
100 g zahăr
1 praf de sare
1 fiolă esenţă de vanilie
2 ouă
270 g făină
1 plic praf de copt
2 linguri cacao
200 g nuci mărunţite
Mod de preparare:
Preincalzim cuptorul la 180 de grade
Amestecam untul cu uleiul şi le baţi cu zahărul până obţii o spumă. Turnam sucul de portocale, adaugam coaja de portocala, sarea şi esenţa de vanilie.
Combini ingredientele, apoi treptat pui ouăle şi făina amestecată în prealabil cu praful de copt . La final, pui nucile. Aluatul obţinut il împărțim în doua, o parte îl punem în tavă de hârtie iar cealaltă parte o amestecam cu cacao si îl punem în punem în altă tava de hârtie. Punem tăvile în cuptor si coacem 40-50 de minute, până trece testul scobitorii.
Comentarii
Trimiteți un comentariu