Galaktoboureko 2
Este unul dintre cele mai populare dulciuri tradiționale grecești de patiserie. Crema și foi o combinație irezistibilă!
ingrediente
1 pachet de foaie de placinta
250 g unt de vacă , topit
sirop
700 gr zahăr
250 gr apă
100 g glucoză
1 portocală (coajă),
Crema de gris
1 kg de lapte proaspăt,
250 gr zahăr
1 portocala (coajă doar)
120 gr gris din
4 ouă
Mod de preparare
Într-o tavă de copt mare, dreptunghiulară, de aproximativ 25 x 38 cm, se află jumătate din foi. Fiecare foaie pe care am pus-o este lăsată să iasă din diferite părți ale tigaiei și le ungem bine cu unt topit, cel mai bine se ung cu o pensula. Pregătiți siropul și crema, dar între timp acoperim foile neutilizate cu un prosop, astfel încât să nu se usuce.
Sirop
fierbeti toate ingredientele împreună timp de 4 minute, numărarea timpului de cînd începe să clocotească. Lăsați siropul să se răcească.
Crema
Într - o cratiță punem laptele cu jumatate din zaharul si coaja de portocala si punem pe foc mediu. Între timp, se amestecă în castron restul de zahăr cu gris și ouă. Cu puțin timp înainte de fierberea laptelui, se adaugă 1/3 din amestecul de ouă și amestecati. Apoi punem restul de compoziție. Continuați să amestecați până când crema este legată și începe să fiarbă. Apoi luam de pe foc și răsturnăm imediat în tavă peste foile unse. Răspândiți bine cu o spatulă și pliați marginile foilor peste cremă. Peste crema punem restul de foi ramase si le taiem marginile.
Preîncălziți cuptorul la 160 ° C. Am aplatizat galaktoboureko în bucăți (adică cuțitul nu ajunge în jos). Coaceți timp de cel puțin o oră (în funcție de cuptor) până când foile sunt rumenite.
Scoatem tava din cuptor și imediat o presați cu siropul rece, cu un polonic și puneți peste toată suprafața foilor, punem tot siropul.
Lasati galaktoboureko sa se răcească și să absoarbă tot siropul.
Pofta buna.
ingrediente
1 pachet de foaie de placinta
250 g unt de vacă , topit
sirop
700 gr zahăr
250 gr apă
100 g glucoză
1 portocală (coajă),
Crema de gris
1 kg de lapte proaspăt,
250 gr zahăr
1 portocala (coajă doar)
120 gr gris din
4 ouă
Mod de preparare
Într-o tavă de copt mare, dreptunghiulară, de aproximativ 25 x 38 cm, se află jumătate din foi. Fiecare foaie pe care am pus-o este lăsată să iasă din diferite părți ale tigaiei și le ungem bine cu unt topit, cel mai bine se ung cu o pensula. Pregătiți siropul și crema, dar între timp acoperim foile neutilizate cu un prosop, astfel încât să nu se usuce.
Sirop
fierbeti toate ingredientele împreună timp de 4 minute, numărarea timpului de cînd începe să clocotească. Lăsați siropul să se răcească.
Crema
Într - o cratiță punem laptele cu jumatate din zaharul si coaja de portocala si punem pe foc mediu. Între timp, se amestecă în castron restul de zahăr cu gris și ouă. Cu puțin timp înainte de fierberea laptelui, se adaugă 1/3 din amestecul de ouă și amestecati. Apoi punem restul de compoziție. Continuați să amestecați până când crema este legată și începe să fiarbă. Apoi luam de pe foc și răsturnăm imediat în tavă peste foile unse. Răspândiți bine cu o spatulă și pliați marginile foilor peste cremă. Peste crema punem restul de foi ramase si le taiem marginile.
Preîncălziți cuptorul la 160 ° C. Am aplatizat galaktoboureko în bucăți (adică cuțitul nu ajunge în jos). Coaceți timp de cel puțin o oră (în funcție de cuptor) până când foile sunt rumenite.
Scoatem tava din cuptor și imediat o presați cu siropul rece, cu un polonic și puneți peste toată suprafața foilor, punem tot siropul.
Lasati galaktoboureko sa se răcească și să absoarbă tot siropul.
Pofta buna.
Comentarii
Trimiteți un comentariu