Bougatsa /μπουγάτσα
bougatsa placinta cu crema
Buna dimineata tuturor.
Bougatsa este un produs de patiserie grecesc pentru mic dejun si spune că are originea din Macedonia. Este foarte popular în Salonic și zonele de nord a Greciei. De obicei, bougatsa este servit dreptunghiuri puțin împachetate sau pătrate de foi umplute cu o cremă de vanilie dulce. Bougatsa este una din preferatele mele și am fost tentata de a mânca bougatsa pentru micul dejun, prânz, gustare și cină în timp ce călătoream în Grecia si nu numai..... De cand locuiesc in Grecia, am cerut reteta unui CHEF si o pregatesc eu acasa.
Aceasta este o variantă extrem de simplificata.Această metodă este cea mai rapidă de a pregăti și de a asambla ceea ce îl face perfect pentru un mic dejun dimineața.
Bougatsa
Ingrediente
8 foi de placinta ( foi subtiri)
130 gr unt topit
1 cană gris fin
3/4 cană zahar
3 oua
4 cesti de lapte
2 lingurite extract de vanilie
coaja de lamaie
1/2 ceașcă stafide
Sirop
3 cani de apa
2 linguri de miere
1 bat scortisoara
Vanilie
2 linguri de coniac
1 lamaie taiata pe jumatate
Mod de pregatire
Preincalziti cuptorul la 350°
Ungem un vas cu unt. Punem 4 foi unse cu unt pe partea de jos a vasului.Coacem la 200° foile timp de 15 minute până când sunt rumenite.
În timp ce foile se coc pregătim crema de vanilie împreună cu griș, zahăr, ouă, lapte, și extract de vanilie.
Într-o cratiță medie la foc mediu, punem laptele si zaharul , batem bine oualele si le adaugam peste lapte, adaugam si grisul si amestecam până când se ingroasa. Luam de pe foc și adaugam coaja de lămâie si extractul de vanilie si amestecam bine.
Scoateți din cuptor tava cu foi si se presara cu jumatate din stafide. Se toarnă crema facuta peste foile rumenite si adaugati stafidele ramase.
Adaugam cele 4 foi ramase unse ușor cu unt. Taiem inainte de a pune din nou la cuptor si lasam 20-25 minute.
Sirop
Fierbem pentru 5 minute toate ingredientele mai putin coniacul. Dupa ce au fiert adaugam coniacul.
Atentie!!!!
Bougatsa trebuie sa fie calda si siropul rece.
Va doresc pofta buna si o zi placuta
Bougatsa este un produs de patiserie grecesc pentru mic dejun si spune că are originea din Macedonia. Este foarte popular în Salonic și zonele de nord a Greciei. De obicei, bougatsa este servit dreptunghiuri puțin împachetate sau pătrate de foi umplute cu o cremă de vanilie dulce. Bougatsa este una din preferatele mele și am fost tentata de a mânca bougatsa pentru micul dejun, prânz, gustare și cină în timp ce călătoream în Grecia si nu numai..... De cand locuiesc in Grecia, am cerut reteta unui CHEF si o pregatesc eu acasa.
Aceasta este o variantă extrem de simplificata.Această metodă este cea mai rapidă de a pregăti și de a asambla ceea ce îl face perfect pentru un mic dejun dimineața.
Bougatsa
Ingrediente
8 foi de placinta ( foi subtiri)
130 gr unt topit
1 cană gris fin
3/4 cană zahar
3 oua
4 cesti de lapte
2 lingurite extract de vanilie
coaja de lamaie
1/2 ceașcă stafide
Sirop
3 cani de apa
2 linguri de miere
1 bat scortisoara
Vanilie
2 linguri de coniac
1 lamaie taiata pe jumatate
Mod de pregatire
Preincalziti cuptorul la 350°
Ungem un vas cu unt. Punem 4 foi unse cu unt pe partea de jos a vasului.Coacem la 200° foile timp de 15 minute până când sunt rumenite.
În timp ce foile se coc pregătim crema de vanilie împreună cu griș, zahăr, ouă, lapte, și extract de vanilie.
Într-o cratiță medie la foc mediu, punem laptele si zaharul , batem bine oualele si le adaugam peste lapte, adaugam si grisul si amestecam până când se ingroasa. Luam de pe foc și adaugam coaja de lămâie si extractul de vanilie si amestecam bine.
Scoateți din cuptor tava cu foi si se presara cu jumatate din stafide. Se toarnă crema facuta peste foile rumenite si adaugati stafidele ramase.
Adaugam cele 4 foi ramase unse ușor cu unt. Taiem inainte de a pune din nou la cuptor si lasam 20-25 minute.
Sirop
Fierbem pentru 5 minute toate ingredientele mai putin coniacul. Dupa ce au fiert adaugam coniacul.
Atentie!!!!
Bougatsa trebuie sa fie calda si siropul rece.
Va doresc pofta buna si o zi placuta
Comentarii
Trimiteți un comentariu