Tarta cu aluat răzuit
Bună dimineața
Încearcă o prăjitură originală care îi va impresiona pe invitaţii tăi. Reţeta de prăjitură cu aluat ras merită încercată măcar o dată!
Ingrediente
1 pachet unt
500 gr făină
500-100 ml apă
1 lingurita praf de copt
2 linguri zahăr
1 lingura ulei
Pentru umplutură
250 gr fructe de sezon
Migdale/nuci
Mod de preparare
Se freaca untul cu zaharul pâna ce se obţine o crema spumoasa. Se adauga praful de copt desfacut în puţ in suc de lamâie, apa si faina si se framânta un aluat moale. În funcţie de faina, se mai poate adauga apa care sa ajute la framântat.
Dupa ce toate ingredientele au fost bine încorporate, din aluat se opreste o bila de marimea unei portocale iar restul seîntinde în tava de copt unsa cu puţin ulei.
Peste aluatul din tava se asaza fructe spalate si taiate. Migdale sau nuci. Aluatul oprit se framânta putin cu cele doua linguri de faina si apoi se razuie peste fructe, pe razatoarea cu ochiuri mari. Se da tava la cuptor pentru 35 de minute si apoi se lasa sa se raceasca în tava.
Pofta buna
Mulțumesc pentru vizită și te mai aștept
Încearcă o prăjitură originală care îi va impresiona pe invitaţii tăi. Reţeta de prăjitură cu aluat ras merită încercată măcar o dată!
Ingrediente
1 pachet unt
500 gr făină
500-100 ml apă
1 lingurita praf de copt
2 linguri zahăr
1 lingura ulei
Pentru umplutură
250 gr fructe de sezon
Migdale/nuci
Mod de preparare
Se freaca untul cu zaharul pâna ce se obţine o crema spumoasa. Se adauga praful de copt desfacut în puţ in suc de lamâie, apa si faina si se framânta un aluat moale. În funcţie de faina, se mai poate adauga apa care sa ajute la framântat.
Dupa ce toate ingredientele au fost bine încorporate, din aluat se opreste o bila de marimea unei portocale iar restul seîntinde în tava de copt unsa cu puţin ulei.
Peste aluatul din tava se asaza fructe spalate si taiate. Migdale sau nuci. Aluatul oprit se framânta putin cu cele doua linguri de faina si apoi se razuie peste fructe, pe razatoarea cu ochiuri mari. Se da tava la cuptor pentru 35 de minute si apoi se lasa sa se raceasca în tava.
Pofta buna
Mulțumesc pentru vizită și te mai aștept
Comentarii
Trimiteți un comentariu