Skordalia cu conopida și peste

E o reteta specific greceasca care se serveste alaturi de peste prajit, numele vine de la usturoi, este un piure de cartofi cu mult usturoi care e este foarte gustos! Iata reteta originala , care se pregateste aici in Grecia de 25 Martie, ziua de Florii ,6 August si 28 Octombrie. Azi am încercat și conopida Ingrediente 10-12 cartofi 1/2 conopida zeama de la 2 lamai 8-10 catei usturoi sare 200 ml ulei masline apa 1 linguriță ghimbir Mod de prepare Spălăm bine conopida și tăiem buchete. Punem in apa și fierbem până este moale Curatam cartofii si ii taiem in bucati mijlocii, si ii fierbem in apa sarata. Intre timp facem usturoiul. Punem usturoi , ulei si zeama de lamaie in blender si amestecam bine pana se face o crema. Punem crema in bolul de la mixer, adaugam si cartofii pe care i am scurs de zeama (oprim putina zeama in cazul in care mai este nevoie sa adaugam la piure). Adaugăm și conopida fiarta. Si amestecam pana devine ca o alifie. Punem in farfurii si servim cu peste prajit. Pofta buna

Comentarii

Postări populare