Rissoto

Au reuși milanezii să transforme un aliment banal precum orezul în ceva sofisiticat prin inventarea acestei rețete. Meritul acestei transformări este ingredientul special care face diferența – și din punct de vedere al aspectului, cât și al gustului -, șofranul. Învață să faci acasă un preparat simplu dar de lux: un cremos și aromat risotto alla milanese. Nu e deloc complicat, dacă respecți pașii de mai jos!
Ingrediente
 350 gr orez (arborio, de preferat)
 1/2 linguriță șofran
 1 ceapă
 2 linguri de unt
 2 linguri ulei de măsline
 200 ml vin alb sec
 1 L supă de pui (fierbinte neapărat)
 100 g parmezan ras
 sare și piper după gust
Mod de preparare
Sotează, într-o tigaie mare, ceapa tocată, timp de 5 minute. Adaugă orezul, amestecă și lasă să se mai facă 3-4 minute. Adaugă șofranul peste supa de pui fierbinte.
Adaugă vinul în tigaie, amestecă. Asezonează cu sare și piper, amestecă din când în când, până când orezul absoarbe vinul.
Toarnă și supa de pui cu șofran peste (nu toată, doar cât să acopere stratul de orez), amestecând din când în când până când orezul o absoarbe și pe ea. Repetă procesul cu supa, până când o pui pe toată.
Când guști din orez și simți că s-a fiert bine, dă de pe foc tigaia. Adaugă untul și parmezanul. Amestecă bine. Servește fierbinte.
Pofta buna!
Mulțumesc pentru vizită și te mai aștept!!!

Comentarii

Postări populare