Crenvurștii in aluat


Bună dimineața
Sunt delicioşi atunci când sunt abia scoşi din cuptor, iar mirosul de pâine proaspătă se răspândeşte în toată casa. Sunt buni şi reci, mai ales dacă-i serveşti cu un sos de brânză.
Ingrediente
Pentru maia
7 gr drojdie
30 gr zahăr
110 ml apă caldă
300 gr făină
65 ml lapte
Pentru aluat
130 gr făină
85 gr zahăr
2 ouă
70 gr unt
Pentru umplutură
16-18 crenvuşti
1 ou
Mod de preparare
Pentru maia, dizolvi zahărul şi drojdia în apă caldă, acoperi vasul şi laşi 5-10 minute.
Încorporezi făina şi laptele, apoi frămânţi până obţii un aluat care nu se mai prinde de mâini. Îl laşi să crească 30 de minute.
Adaugi peste aluat ouăle, restul de făină, zahărul şi untul topit. Frămânţi din nou până când se încorporează, apoi laşi aluatul să crească până când îşi dublează volumul.
Împarţi aluatul în 16 bucăţi egale, cărora le dai o formă rotundă şi le întinzi sub forma unor fâşii, nu foarte groase.
Înfăţori fiecare bucată de aluat în jurul unui crenvust, apoi îi aşezi într-o tavă cu hârtie de copt. Le ungi cu ou şi le laşi la crescut 10-15 minute, în tavă, apoi dai la cuptor până când se rumeneşte aluatul.
Pofta buna
Mulțumesc pentru vizită și te mai aștept


Comentarii

Postări populare