Brioșe pufoase
Poate că cele mai multe gospodine s-au confruntat cu eşecuri când vine vorba de prăjituri sau brioşe, dar iată o reţetă excelentă pentru brioşe pufoase, moi şi delicioase. În funcţie de cât de dulci sau divers ornate le doriţi, gramajul ingredientelor poate varia. Pentru ca acestea să iasă mai gustoase, vă sfătuim să folosiţi neapărat lapte, mai degrabă decât apă minerală.
Ingrediente
150 ml de ulei
150 ml de lapte sau apă minerală
3 ouă
150 gr de zahăr (dacă nu le glazuraţi puteţi să mai adăugaţi)
1 plic praf de copt
Zeama de lămâie sau otet
2 plicuri zahăr vanilat
335 gr făină
Nuca de cocos
Mod de preparare
Ouăle se amestecă cu zahărul tos şi zahărul vanilat până când acesta se topeşte. Se adaugă apoi laptele, se amestecă bine, apoi treptat se pune şi uleiul şi se amestecă. Praful de copt se stinge cu zeamă de lămâie sau oţet şi se adaugă, se amestecă. Se pune treptat făina si nuca de cocos se încorporează totul, iar aluatul trebuie să iasă moale să poate fi pus cu lingura în formele de brioşe.
Pentru ca brioşele să se desprindă mai uşor de hârtia de copt, aceasta se unge un pic cu ulei.
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade
Se lasă la cuptor în jur de 20 de minute, se face testul cu scobitoare. Sunt foarte uşor de făcut, nu sunt costisitoare, se fac rapid şi sunt excelente oricând.
Poftă bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu