Tăieței de casa (χυλοπίτες)
Tăieței de casa (xilopites)
Este un pic de munca la aceasta reteta, dar ingredientele sunt sănătoase si taietei ies foarte buni, se pot servi cu carne, sau simpli supa
Ingrediente
5 oua
500 ml lapte
1 lingura sare
1 kg faina alba
2-3 linguri ulei
Mod de preparare
Punem faina in lighean, batem ouale cu sare si le punem peste faina, amestecam usor, apoi adaugam putin cate putin laptele, frământăm bine, aluatul trebuie sa fie elastic ca sa putem intinde. Punem aluatul in membrana alimentara penzru a nu prinde aer.
Rupem din aluat o parte de marimea unui mar, punem faina pe masa de lucru si cu sucitorul intindem o foaie subtire. Punem o fata de masa curata pe pat si punem foile facute. Trebuie sa se usuce. Apoi luam fiecare foaie rulam, nu strans si taiem patrate, luam apoi fiecare patrat si taiem pe lung si lat in patrate. O sa iasa multe patratele, le intindem iar pe fata de masa (care am pus - o pe pat) sa se usuce bine.
Spor la treabă
Comentarii
Trimiteți un comentariu