Pizza rulata

Buna dimineața, am luat cuptor nou si am zis sa fac pizza, toate bune si frumoase, am facut aluatul si cind am scos tava din cuptor am avut surpriza. Tava este foarte mica  si nu e foarte inalta asa ca am zis pizza fac orice ar fi, am tavile de cozonac asa ca le am scos si am făcut pizza. Hai sa vedme reteta ca am vorbit mult.
Ingrediente
Aluat 400 ml apa calduta
700 gr faina
1 lingurita zahar,
1 si 1/2 pliculeț drojdie
1 varf de cutit cu sare
1 ou
4 linguri ulei
Umplutura
200 gr amestec de sunca, bacon si salam
200 gr cașcaval
1 ou pentru uns
Ulei pentru uns tava
Mod de preparare
Se pune apa calduta intr-un castron unde dizolvam drojdia, zaharul si sarea. Se adauga 200 gr de faina, apoi se adauga oul si ulei, se framanta, iar restul de faina se pune putin cate putin pana cand coca nu se mai lipeste de maini. Ungem aluatul cu putin ulei. Se pune undeva la caldura, sa creasca cam 60-90 minute.(eu am scos ligheanul acoperit, afara la soare)
Eu am cumpărat de la supermarket amestec de sunca, bacon si salam.
Dupa ce aluatul a crescut rupem bucati egale, mai exact 12 bucati, intindem fiecare bucata de aluat cu degetele sau cu sucitor si punem amestec de sunca, bacon si salam si deasupra cașcaval, apoi rulam. Asa facem până terminam.
Ungem tavile cu ulei si apoi punem rulourile in tava si lasam 10 minute.
Batem oul si apoi ungem rulourile de pizza 



Preîncălzim cuptorul 200 gr si coacem pentru 50-60 de minute (depinde de cuptorul fiecăruia).
Asa trebue sa arate dupa ce pizza este gata



Se poate servi atat calda dar si rece.
Pofta bună
Mulțumesc pentru vizita și te mai aștept 

 

Comentarii

Postări populare