Chec cu ciocolata
Ingrediente
4 ouă
300 g de zahăr
200 ml de ulei rafinat
200 ml de lapte
400 g de făină
4 linguri de cacao
2 pachețele de zahăr vanilat
2 lingurițe de praf de copt
Mod de preparare
Spargeți ouăle într-un bol și adăugați 200 g de zahăr.
Bateți amestecul cu mixerul până veți obține o masă spumoasă.
Turnați într-un vas laptele, uleiul, 100 g de zahăr și cacao. Amestecați bine cu mixerul.
Împărțiți amestecul de ciocolată în două părți și adăugați o parte în amestecul de ouă. Bateți compoziția din nou.
Adăugați praful de copt și vanilia în făină și presărați amestecul în compoziția obținută. Bateți iarăși compoziția cu mixerul, trebuie să obțineți un aluat suficient de lichid.
Ungeți cu ulei sau unt tavile și turnați aluatul.
Coaceți blatul timp de o oră la cuptor preîncălzit la 180 de grade
Scoateți pandișpanul și acoperiți-l cu siropul de ciocolată care a rămas.
Dați prăjitura la frigider
Poftă bună
Mulțumesc pentru vizita și te mai aștept
Comentarii
Trimiteți un comentariu