Cozonaci a la Chef Virginia
Cozonaci a la Chef Virginia
Pentru ca atunc cind faci ceva cu dragoste si suflet, toate ies asa cum iti doresti.
De data aceasta am facut cozonaci, reteta personala, care a avut mult succes.
Ingrediente
Pentru aluat
3 galbenusuri
2 pliculete drojdie uscata
1 lingura otet
150 gr zahar
100 gr unt topit
50 gr ulei
1 kg faina
350 ml lapte
3 vanilii
1/2 linguriță sare
Pentru umplutura
3 albusuri
150 gr zahar
4 linguri cacao
150 gr nuca măcinată
1 pahar lichior rodie
200 gf stafide galbene si negre
1 galbenus pentru uns
Zahar
Mod de preparare
Cernem faina in lighean, adaugam drojdie, zahar, sare, vanilie si amestecam, apoi adaugam untul topit si ulei si frământăm usor. Adaugam laptele, oțetul si cele 3 galbenusuri si frământăm, sa avem un alut elastic, nu moale dar nici tare.
Acoperim ligheanul cu un prosop curat si lasam sa creasca cam 60-90 minute.
Pregatim umplutura, punem albușurile in bol cu zahar si le amestecam cu mixerul, adaugam cacao si nuca măcinată si amestecam cu o spatulă. Spalam stafidele si le punem in bol cu lichiorul de rodie.
Dupa ce aluatul a crescut împărțim in 4 parti egale, intindem fiecare parte (o parte cu stafide si o parte cu nuca si albus) si umplem cu compozitia de nuca si stafide. Rulam si apoi impletim cele doua rulouri.
Ungem tavile cu ulei si punem cozonaci lasam 15 minute in tava, apoi ungem cu galbenus si presaram zahar.
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade și coacem pentru 50-60 de minute, dar depinde de cuptorul fiecăruia.
Pofta bună
Mulțumesc pentru vizita și te mai aștept.
Comentarii
Trimiteți un comentariu