Jeleu cu fructe uscate
Jeleu cu fructe uscate
Pentru ca ne place foarte mult jeleul, fac meru in casa, de data aceasta am ales sa fac cu fructe uscate
Ingrediente
200 gr fructe uscate
300 ml nectar de fructe
500 g zahăr gelifiant 2:1
700 ml apa.
Mod de preparare
Fructele se spală, se pun într-o oală, se adaugă 300 ml de apă şi se lasă, la foc mic, cca 5 minute. Se scot, se pun într-o strecurătoare, aşezată deasupra unui castron, ca să se scurgă complet de apă. Fructele se zdrobesc apoi, până când se obţine o pastă. Zeama obţinută se amestecă cu pasta de fructe, nectarul de fructe se completează cu apă până la 1 litru şi se pune la loc în oală. Se adaugă zahărul gelifiant. Se lasă la foc iute timp de 4 minute, până când se transformă în jeleu.
Jeleul se toarnă în borcane,/forme care se închid. Se pun borcanele cu capacul în jos, se lasă cca 20 de minute să se răcească, apoi se întorc şi se lasă să se răcească complet.
Pofta bună
Mulțumesc pentru vizita și te mai aștept
Comentarii
Trimiteți un comentariu