Kebab in lipie
Bună dimineața
Astazi va aduc o rețetă de kebab, un pic diferită, carnea este facuta la grătar
Ingrediente
2 lipii (groase)
300 gr carne tocata
1 ceapa
1 catel usturoi
1 lingurita bicarbonat de sodiu
Cateva frunze de busuioc si menta
Sare, piper si oregano
1 lingura ulei
1 rosie
4 felii de cașcaval
Maioneza
Cartofi
Ulei pentru prăjit
Mod de preparare
Curatam cartofii ii spalam si ii taiem. Punem ulei in tigaie, lasam sa se ncinga si apoi punem cartofii la prajit
Punem in blender ceapa curățata, usturoiul curatat, busuiocul, menta si ulei si le amestecam
Punem carnea tocata in bol, apoi adaugam compozitia de ceapa, sare, piper si si bicarbonat de sodiu si amestecam bine.
Putem face carnea ca micii sau putem face o chiftea mai mare pe care o punem pe gratar si o lasam sa se faca, intorcand din cind in cind, pe ambele parti.
Dupa ce carnea este facuta, punem pe grătar si lipiile pentru 1 minut, luam de le gratar lipiile, punem pe farfurie o lipie deasupra chifteaua de carne, punem cașcaval, maioneza si rosia felii, apoi a doua lipie, taiem in patru si servim alături de cartofi prajiti si ketchup.
Pofta bună
Mulțumesc pentru vizita și te mai aștept
Comentarii
Trimiteți un comentariu