Cornulete sau strudele cu mere
Cornulete sau strudele cu mere
Ne plac foarte mult merele si de data aceasta am ales sa fac Cornulete sau strudele cu mere, mai ales ca poate lua si print cu el la scoala
Ingrediente
Pentru aluat
1 ceasca ulei
2 ceasti apa calduta
Putina sare
2 linguri zahar
Faina cat cuprinde sa iasa un aluat care se poate întinde
Iar pentru coleasa 1 ceasca ulei si 1 ceasca faina
Pentru umplutura
100 gr stafie innmuiate in lichior de rodie
10 mere
3 linguri zahar
Zeama de la o lamaie
1/2 linguriță scorțișoară
Mod de preparare
Aluat :punem ulei, apa calduta, sare, zahar si faina in bol si amestecam bine, sa avem un alut care se poate intinde.
Coleasa punem faian si ulei in bol, amestecați bine si apoi o intind peste aluatul de mai sus, rulez si las 30 de minute.
Umplutura : spalam merele si le razuim in cratita , punem zeama de lamaie peste ele, apoi adaugam zahar, stafidele si scorțișoară si punem cratita la foc mediu pentru 10 minute amestecand mereu sa nu se lipeasca. Lasam sa se raceasca
Taiem aluatul in bucati egale si intindem foaie subtire, taiem cu ajutorul unei farfurii, in cerc apoi in parti egale si umplem cu mere.
Punem Cornulete sau strudele in tava cu hartie de copt.
Eu am ales sa le fac pe toate si apoi sa le coc.
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade și coacem pentru 17-20 de minute, depinde de cuptorul fiecăruia.
Pofta bună
Mulțumesc pentru vizita și te mai aștept
Comentarii
Trimiteți un comentariu