Spaghete cu carne tocata de soia

Astăzi, destul de des puteți auzi că, în loc de carne, cârnații conțin soia, un ingredient similar, deghizat ca și carnea, se găsește și în masa de salate. Carnea de soia este bună pentru ceea ce poate face și în cele din urmă ceea ce este ascuns sub acest nume?
Carnea de soia este fabricată din făină de soia fără grăsime prin extrudare, adică alăptarea continuă a aluatului din făină, făină și apă din soia. Masa cenușie de consistență spongioasă rezultată este tăiată în bucăți și uscată. Astăzi, carnea de soia este oferită sub formă de carne tocată, cereale, cotlete, gulaș, chifteluțe, stroganoff de carne de vită, azu și așa mai departe.
Compoziția soia emiță o cantitate mare de acizi grași polinesaturați, printre care linoleic, care, după cum știm, nu este sintetizat de organism și poate fi obținut numai prin alimente. Acizii grași sunt prevenirea depunerii colesterolului dăunător pe pereții vaselor de sânge. În plus față de cele de mai sus, beta-carotenul, vitaminele E și B, PP, acidul folic, colina, tiamina și multe altele se numără printre componentele care alcătuiesc soia.
Soia are aceleași caracteristici benefice ca și multe leguminoase. Cu toate acestea, ar trebui să vorbiți mai multe despre avantajele acestui produs.
• Proteina, conținută în cantități mari în carnea de soia, este o sursă de aminoacizi care contribuie la formarea enzimelor necesare pentru reînnoirea țesuturilor și a organelor la nivel celular și creștere.
• Carnea de soia conține, așa cum sa menționat mai sus, colina și lecitina. Aceste substanțe contribuie la activitatea creierului și măresc răspunsul, îmbunătățesc procesul de memorie și gândire. • Acizii dinti din carnea de soia pot preveni dezvoltarea tuturor tipurilor de tumori.
• Reducerea nivelului de colesterol din sânge și, ca rezultat, prevenirea bolilor cardiovasculare este cauzată de acizii grași polinesaturați care fac parte din carnea de soia.
Astazi am ales sa fac paste cu carne tocata de soia sau granule care este foarte buna, iar printul meu pretențios a cerut si a doua portie asadar haideti sa vedem reteta
Ingrediente
1 si 1/2 cana granule sau carne tocata de soia Fytro


 
1 pachet de spaghete
4 rosii
2 catei de usturoi
2 linguri de ulei de masline
1 ceapa mare
3 linguri de pasta tomate
1 lingurita zahar
Sare si piper
2 l apa pentru spaghete
600 ml apa pentru tru sos
Cateva frunze de busuioc
Gouda sau cașcaval ras
Mod de preparare
Tocam ceapa si usturoiul marunt.
Spalam rosiile si le taiem in 4, le punem in blender impreuna cu frunzele de busuioc si le amestecam.
Se caleste ceapa taiata marunt, in uleiul de masline, adaugam apoi rosiile blenduite, sare si piper, apoi se adaugă soia se lasa in tigaie 2-3 minute, apoi se adauga pasta de tomate amestecata cu putina apa si zahar,  se adauga apa si se amesteca bine, se lasa la fiert  pana se omogenizeaza totul, 35-40 de minute
In acelasi timp cand se incepe calirea  cepei , se pune si o oala cu apa la fiert si se fierb pastele cate minute doriti.
Dupa ce spaghetele sunt fierte le trecem sub jet de apa, puneti in farfurie spaghetele, apoi puneti sosul de carne de soia peste spaghete
Serviti cu gouda sau cașcaval ras. 


Pofta bună
Mulțumesc pentru vizita și te mai aștept. 

 

Comentarii

Postări populare