Foccacia
pâine foccacia
Pentru ca ne place foarte mult aceasta paine Foccacia va aduc reteta mea, print e foarte incantat
Ingrediente
Pentru aluat
30 gr drojdie
1 lingurita zahar
3 1/3 cani. (500 gr) făină pentru toate utilizările
1/4 ceașcă (60 ml) ulei de măsline
1 lingurita sare grosieră
350 ml apa
Pentru topping
2 linguri pasta tomate
2 linguri apa
Sare si piper
130 gr sunca
130 gr cașcaval
Mod de preparare
Amestecam pasta de tomate cu apa, zahar, sare si piper
Punem in bol drojdia cu zahar, sare, putina apa si amestecam usor, lasam sa creasca 10 minute, pana veti vedea bule de aer in bol. Apoi adaugam faina, ulei si apa putin cate putin frământăm, apoi acoperim bolul si lasam sa creasca
Când aluatul crește, transferați-l pe o suprafață ușor făinată și frământați-l 2-3 minute. Puneți-l într-o tava bine unsă și întindeți-l manual. Apăsați suprafața cu degetele, presărați-o cu uleiul de măsline rămas și presărați cu sare grosieră.
Apoi punem compozitia de pasta tomate, punem sunca tăiata iar deasupra punem cașcaval.
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade și coacem timp de 20-25 de minute până se rumeneste.
Poftă bună
Mulțumesc pentru vizita și te mai aștept
Pentru ca ne place foarte mult aceasta paine Foccacia va aduc reteta mea, print e foarte incantat
Ingrediente
Pentru aluat
30 gr drojdie
1 lingurita zahar
3 1/3 cani. (500 gr) făină pentru toate utilizările
1/4 ceașcă (60 ml) ulei de măsline
1 lingurita sare grosieră
350 ml apa
Pentru topping
2 linguri pasta tomate
2 linguri apa
Sare si piper
130 gr sunca
130 gr cașcaval
Mod de preparare
Amestecam pasta de tomate cu apa, zahar, sare si piper
Punem in bol drojdia cu zahar, sare, putina apa si amestecam usor, lasam sa creasca 10 minute, pana veti vedea bule de aer in bol. Apoi adaugam faina, ulei si apa putin cate putin frământăm, apoi acoperim bolul si lasam sa creasca
Când aluatul crește, transferați-l pe o suprafață ușor făinată și frământați-l 2-3 minute. Puneți-l într-o tava bine unsă și întindeți-l manual. Apăsați suprafața cu degetele, presărați-o cu uleiul de măsline rămas și presărați cu sare grosieră.
Apoi punem compozitia de pasta tomate, punem sunca tăiata iar deasupra punem cașcaval.
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade și coacem timp de 20-25 de minute până se rumeneste.
Poftă bună
Mulțumesc pentru vizita și te mai aștept.
Comentarii
Trimiteți un comentariu