Supa de oase (vițel)
Bună dimineața
Supa de oase de vită cum se face. O supa pe care am încercat să o fac iarna trecută. Afara totul era înghețat iar în casă căldura si parfumul supei umplea casa.
Supa este un aliment foarte străvechi, strămoșii noștri când au descoperit focul, cel mai probabil au colectat oasele rămase din bucățile de carne pentru a pregăti supele care fierbeau la foc lent, împreună cu legumele.
Supa de oase de vită poate fi definita ca fiind aproape un medicament pentru organism, proprietățile nutritive sunt multiple, o pregătesc de ceva timp și îți ofer rețeta mea, simplă de preparat și cu un gust clasic, fără arome particulare care pot schimba gustul . Dar hai sa vedem reteta
Ingrediente:
2 kg de oase de vită (de preferință cu maduva)
1 bucata carne vițel mai slaba
1 lingurițăde usturoi uscat (sau 3 căței de usturoi)
1 ceapa
2 morcovi
80 gr Telina
1 foaie de dafin
5 gr Oregano
1 lingurita de piper
Un varf de cutit de boia de ardei iute
1 pic de sare(dupa gust)
3 litri de apa
3 cartofi
100 gr orz
1 roșie
1 morcov ras
Mod de preparare
Puneți oasele și carnea într-o cratiță mare și adăugați usturoiul pisat, tocati gros ceapa, morcovii și țelina adaugați frunza de dafin, oregano, piperul, ardeiul iute, cartofi tăiați în 4, sarea, roșia, morcovul ras și apa.
Apoi se aduce la fierbere, apoi se fierbe la foc mic timp de 2/4 ore, adăugând apă ocazional, dacă este necesar.
Înainte cu 15 minute de a opri supa puneți orzul și lăsați sa fiarba
De asemenea, îl puteți păstra la frigider pentru o săptămână sau în congelator până la 3 luni.
Comentarii
Trimiteți un comentariu