Pide turcești
Bună dimineața
Cu chiu cu vai am reusit sa pregatesc intr-o zi Pide turcești , pide pe care le am in minte de foarte multa vreme. Insa am atatea retete pe lista „de incercat” ca deja s-a pierdut de mult sirul lor. Pidele noastre sunt de fapt niste placinte cu umplutura de forma lunguiata-barcuta, sa le zicem pizza turceasca, caci sub denumirea acesta le veti gasi in foarte multe locuri.
Ingrediente
Pentru aluat
600 g faina
250 ml apa calduta
1 plic drojdie uscata
1 lingurita de sare
1 lingurita de zahar
Pentru umplutura:
200 gr sunca taiata cubulete
200 grcascaval tăiat cubulețe
Ketchup
sare si piper
Mod de preparare
Pentru aluat, se pun intr-un bol apa, drojdia, sarea si zaharul. Se adauga faina si se framanta aluatul pana cand acesta nu se mai lipeste de maini. Se acopera bolul cu un prosop si se pune intr-un loc caldut sa dospeasca pentru cca 1 ora.
Dupa ce aluatul este dospit, se imprastie putina faina pe blatul de lucru si se portioneaza aluatul in 8 parti. Se intinde fiecare parte de aluat intr-o foaie alungita si cu capetele ovale (pe cat posibil, bineinteles).
Amestecam ketchup cu sare și piper
Ungem fiecare parte cu aceasta compoziție
Pentru umplutura se amesteca sunca cu cascavalul. Umplutura se distribuie egal pe fiecare foaie de aluat, iar marginile aluatului se rasucesc usor spre interior, rezultand niste barcute (ca si in imaginea de mai jos).
Intr-o tava de cuptor se pune hartie de copt si se aseaza una langa cealalta barcutele.
Tava se da la cuptor pentru 25 de minute la 200 de grade (Cuptorul trebuie sa fie preincalzit, asadar, cand va apucati sa intindeti aluatul porniti si cuptorul sa se incalzeasca).
Pidele sunt foarte bune calde, dar si reci.
Pofta bună
Mulțumesc pentru vizita și te mai aștept
Comentarii
Trimiteți un comentariu