Plăcintă rulata cu brânză sărată și stafide



 

Plăcintă rulata cu brânză și stafide
Pentru ca mi a lipsit  mult aceasta rețeta, dar nu am avut brânză asa ca nu am făcut. Dar am primit brânză și m am pus pe treaba
Ingrediente
1 kg făină
25 gr drojdie proaspătă sau 2 plicutele uscata (eu nu am avut proaspătă)
1 linguriță de zahăr
1 lingurita  de sare
650 ml apă(sau lapte, eu am pus lapte)
50 ml ulei de măsline



Pentru uns
1 ou
1-2 linguri lapte
Pentru umplutura
1/2 kg brânză puțin sărată
100 gr stafide
2 vanilii
8 linguri zahar
2 linguri iaurt



Mod de preparare
Umplutura
Am ras brânză in bol și am amestecat cu zahar, vanilie și iaurt. 



Am pus drojdia, sare, zahar și puțin lapte și am amestecat. 


Am pus faina și restul de lapte și am frământat, lăsăm la dospit 60 minute, se frămîntă un pic pentru a scoate aerul, lăsăm la dospit iar 30 min, 





împărțim aluatul în 4 părți egale, am întins fiecare parte, am pus compoziție de brânză și stafide, am rulat și lăsăm la dospit 10 minute




, apoi se unge cu ou bătut cu lapte. 





Preincalzim cuptor la 180 de grade și coacem pentru 50- 60 minute.




Pofta bună
Mulțumesc pentru vizita și te mai aștept

Comentarii

Postări populare