Vinete evantai cu carne tocata
Vinete cu carne tocată – preparatul care va deveni favoritul familiei dumneavoastră!
Vinete cu carne tocată. Mâncarea se potrivește atât pentru cina în familie, cât și pentru întâlnirile cu prietenii la un pahar de vin. Încercați rețeta măcar o dată și ea va deveni preferata familei dumneavoastră!
Ingrediente
4 vinete;
500 gr de carne tocată;
1 ceapă;
2 roșii;
1 pahar suc de roșii (250 ml);
1 ardei gras;
2 căței de usturoi;
sare – după gust;
piper negru proaspăt măcinat – după gust;
Frunze de menta
un praf de oregano uscat;
3 fire de pătrunjel;
2 fire de ceapă verde;
2 linguri de ulei de măsline
150 gr garides
100 gr gouda
100 gr brânză nesărata
Mod de preparare
Spălați vinetele și tăiați-le rondele cu grosimea de 1-1,5 cm dar nu pana jos, sa rămână vinata întreaga dar rondele (ca la acordeon)
Adăugați sare și lăsați-le pentru 20 de minute, să lase suc. Îl scurgeți și uscați vinetele cu un prosop de hârtie.
Tăiați ceapa bucăți mici. Jumătate adăugați în carnea tocată pe lângă sare și piper.
Pregătiți sosul. Înăbușiți ceapa rămasă, în ulei, timp de 3 minute.
Crestați roșiile, blanșați-le și curățați-le de coajă. Apoi tăiați-le cuburi, împreună cu ardeiul gras.
Adăugați roșiile și ardeiul în tigaia cu ceapă. Înăbușiți legumele timp de 7 minute, apoi turnați sucul de roșii, adăugați sare și piper și dați sosul în clocot.
Îl condimentați cu mentă, oregano și pătrunjel tocat, după care îl mai înăbușiți încă 3 minute.
Punem carne tocata între rondelele de vinete ca în foto de mai jos
Ungeți forma de copt cu ulei și puneti vinete cu carne tocată.Turnați sosul cu legume și dați forma la cuptorul preîncălzit până la 180°C pentru 45 de minute.
Punem deasupra garidele curățată e, apoi gouda și brânză nesărata rasa și mai lăsăm 15 minute
Scoateți vinetele din cuptor și le presărați cu ceapă și usturoi tăiate bucăți.
Mâncarea turcească deosebit de aromată și gustoasă este gata!
Se combină perfect cu paste, orez sau chiar cartofi.
Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!
Comentarii
Trimiteți un comentariu