Desert a la Rafael
Desert a la Chef Rafael , cu crema de iaurt si ananas !!!
Reteta aparține bunului și dragului meu prieten și Chef Rafael Munteanu, căruia ii mulțumesc, print este incantat ca l-a făcut el.
Mulțumim Chef
Ador deserturile la pahar, sunt atat de fine si elegante si te salveaza cand ai pofta de ceva dulce nu foarte elaborat, sau cand ai musafiri si vrei sa pregatesti ceva rapid. De altfel compotul de ananas se preteaza in atat de multe deserturi, incat e bine il ai intotdeauna in casa, nu stii niciodata cand te poate scoate din incurcatura.
Ingrediente:
1 conserva ananas
100 gr piscoturi sampanie
200 ml smantana dulce pentru frisca
200 ml iaurt simplu
100 gr zahar pudra
1 lingurita extract vanilie
Mod de preparare :
Mixam smantana dulce pentru frisca pana devine ferma.
Frecam iaurtul cu zaharul pudra si il adaugam peste frisca. Adaugam si vanilia si incorporam cu ajutorul unei spatule.
Scoatem bucatile de ananas intr-o sita.
Siropul din compot in vom pune intr-un vas si vom insiropa piscoturile. Le trecem rapid prin sirop, ca sa nu se inmoaie foarte tare.Le rupem bucati si le punem in boluri.
Cu ajutorul unui pos punem un strat de crema de iaurt apoi un strat de ananas.
Deasupra ananasului am pus un strat de piscoturi, apoi crema si la final ananas.
Am decorat cu jumatati de piscoturi si frunze de menta.
Dam la rece pentru cel putin o ora.
Pofta bună
Mulțumesc pentru vizita și te mai aștept
Comentarii
Trimiteți un comentariu