Brioșe cu lămâie și cacao
Brioșe cu lămâie și cacao, decorate cu spuma de cirese o reteta care este ușoară și răcoritoare
Le am făcut zilele trecute pentru ziua de naștere a unei fetite, toată lumea a fost incantata și au cerut sa le mai fac, asadar iată reteta
Ingrediente
250 gr faina,
100 gr zahar,
1 ou,
200 ml lapte,
50ml ulei,
3 lingurite praf de copt,
1 plic zahar vanilat,
coaja rasa de la o lamaie si zeama de la 1/2 lamaie
2 linguri cacao
Mod de preparare
Intr-un castron amestecam ingredientele solide: faina, zaharul, zaharul vanilat, praful de copt, coaja rasa de lămâie.
In alt castron se amesteca ingredientele lichide: oul, laptele, uleiul si zeama de lamaie.Turnam compozitia lichida peste cea solida,amestecand ușor, doar cat sa se omogenizeze toate ingredientele.
Împărțim compoziția în doua și într o jumătate punem cacao și amestecam bine
Punem hartiile de briose in tava, turnam compozitia in fiecare forma pana la 3/4 din capacitatea fiecăreia. (1/2 alba și 1/2 cu cacao)
Preincalzim cuptor la 190 de grade
Dam tava la cuptorul preincalzit si le coacem 20-25 min,pana trec testul scobitorii.
Se scot din tava si se lasa la răcit, pe un gratar de prajituri sau pe un platou.
Pofta bună
Mulțumesc pentru vizita și te mai aștept
Comentarii
Trimiteți un comentariu