Biftec din piept de pui cu ardei capia și menta
Mult mai sănătos decât cel din carne de porc, biftecul de pui este extrem de gustos, ușor și sățios. Pe placul celor mari și mici deopotrivă, merge servit cu orice tip de garnitură sau simple, pe post de aperitiv la diferite evenimente. Il faci în 2 timpi și 3 mișcări, dacă urmezi pașii de mai jos. Citește rețeta pentru biftec din piept de pui!
Ingrediente
600 gr piept de pui tocat
1 ceapă mică tocată mărunt
1 ou mare bătut
2 căței de usturoi pisați
2 legătură de pătrunjel tocat
2 lingurițe zeamă de lămâie
1/2 linguriță boia dulce
1 vârf linguriță oregano
sare și piper după gust
1 ardei capia tocat mărunt
Frunze de menta
Mod de preparare
Pregătit la cuptor sau în ulei încins, biftec - ul din piept de pui este sățios și poate fi consumate ca aperitiv, dar și fel principal. Un plus de arome datorită condimentelor proaspete, rețeta de chifteluțe se pregătește foarte ușor! Iată ce ai de făcut:
Combină carnea tocată cu ceapa, usturoiul și pătrunjelul. Adaugă oul și zeama de lămâie. Condimentează. Adaugăm ardeiul capia tocat mărunt și frunzele de menta taiate mărunt. Amestecă bine și apoi formează biftec în palme.
După ce le-ai format, lasa le la rece 10 minute. Apoi încinge o tigaie grill și pune biftec, lasa 1 minut pe fiecare parte.
În acest timp preincalzim cuptorul la 180 de grade
Apoi punem biftec in vas de yena și punem în cuptor încălzit pentru 35-40 de minute.
Așa arată
Serviti cum va place
Noi l am servit cu piure de cartofi
Pofta bună
Mulțumesc pentru vizita și te mai aștept
Comentarii
Trimiteți un comentariu