Salata de vinete oparite


Vinetele sunt legumele preferate ale mele, dar acum am încercat o altfel de reteta pentru salata de vinete, le am opărit, iar rezultatul este foarte bun chiar mi au plăcut. Dieta sau stil de viata sanatos, dar sa nu ai voie sa mănânci salata de vinete, nu merge, asadar iată reteta
Ingrediente
4 - 5 vinete
1 varf lingurita sare
1 lingura ulei de fl.soarelui (cu ulei de masline sunt cam amare)
Apa pentru a fierbe vinetele
Oregano
3 linguri de iaurt
Ardei și pătrunjel pentru decor
Mod de preparare
Intr-o cratita de 4-5 l se pun cca.2 l de apa si o jumatate de lingurita cu sare
Se curata vinetele de coaja (mai usor ar fi cu curatator de legume )se inlatura codita ,se taie vinetele in patru si apoi inca in patru .
Se introduc in apa clocotita si se urmaresc pana dau in fiert (ca sa nu dea pe afara)si se lasa sa fiarba cam 10 min. Se incerca cu o furculita sa fie mole.
Se lasa la scurs (isi lasa multe seminte in apa) intr-o strecuratoare de paste sau intr-n tifon cam 1 ora.
Dupa ce s-au scurs , racit , se toaca cu un tocator de lemn ca si salata de vinete obisnuita.
Se mixseaza (sau se amesteca cu telul) cu putin ulei, apoi se adaugă iaurt, oregano .
La fel se pregatesc si pentru a fi pastrate pentru iarna.
Daca cineva simte lipsa ,,fumului de gratar''poate adauga o vanata coapta pe flacara sau gratar la cateva vinete fierte.
Sunt mai bine suportate de organism si nu este diferenta de gust. Daca vreti puteti sa incercati mai intai cu o vanata doar , ca sa vedeti daca va place.


Pofta bună
Mulțumesc pentru vizita și te mai aștept


Comentarii

Postări populare