Mini pateuri cu scorțișoară și zahar
Bună dimineața, o reteta ușoară
Foietaj cu scorțișoară și zahar
Ingrediente
aluat de foietaj congelat – 800g
1/2 cana zahar tos ( alb sau brun- cum doriti)
1-2 lingurițe scortisoara
Topping:
5-6 linguri miere
3 linguri apa
Mod de preparare:
Aluatul congelat se lasă la dezghetat la temperatura camerei.
Peste foaia de aluat se presara zaharul, apoi praful de scortisoara, trecem peste el cu sucitorului de lemn, pentru ca ingredientele sa se fixeze in aluat. Intoarcem invers aluatul, luam jos folia de plastic si din nou presaram zaharul si scortisoara si presam cu sucitorul.
Indoim aluatul pe lungime, cu marginile spre interior pana le suprapunem , ca doua jumatati de rulouri, pana le unim. ( arat ca o pereche de ochelari).Daca vreti mai simplu puteti pursi simplu sa rulati aluatul si atat – ca o rulada.
Cu un cutit taiem fasii late de 1- 1,5 cm, pe care le asezam in tava tapetata cu hartie de copt, sau direct in tava daca este antiaderenta.
Trebuie asezate la distanta unele de altele, pentru a le da posibilitatea sa creasca si sa se coaca frumos.
Bagati tava la cuptorul incalzit in prealabil la 175 grade pentru cca 15-20minute(până se observă ca au inceput sa se rumeneasca)
Intre timp preparam toppingul: Se amesteca mierea cu apa pana se omogenizeaza bine.
Scoateti tarta din cuptor și cat sunt calde, se ung rulourile cu toppingul de miere. Lasati-o la racit 10-15 min si se consuma ca atare
Pofta buna !
Mulțumesc pentru vizita și te mai aștept
Comentarii
Trimiteți un comentariu