Gogoși vanilate


Iata o reteta delicioasa de gogosi vanilate.
Pentru ca print vrea gogosi azi m am gândit sa ii fac aceste gogoși vanilate, care s au terminat rapid și am făcut și a doua zi
Ingrediente
3 oua
750 gr faina
30-40 gr drojdie
200 ml lapte
200 gr zahar
3 pliculete de zahar vanilat
3 varfuri de lingurite de sare
3 linguri ulei
coaja rasa de la o lamaie sau portocala
ulei pentru prajit
zahar pudra vanilat
Pentru decor
Coaja de lămâie sau portocala
Zahar
Scorțișoară
Vanilie
Ulei pentru prăjit
Mod de preparare
Se incalzeste laptele, dupa ce sa incalzit dizolvam in el drojdia, punem totul intr-un bol de mixer, la care adugam 1 lingurita zahar si o lingura de faina,se lasa amestecul la caldura, cam un sfert de ora.
Se bate oul, se aduga maiaua,se amesteca, se aduga galbenusul si restul de zahar, ulei, zahar vanilat si coaja de lamaie sau portocala.
Faina se pune gramajoara intr-un lighean,se adaugă amestecul de maia,si se incepe treptat, inglobarea fainii in compozitie.


Se acopera aluatul cu un servet curat si se lasa sa creasca.


După ce a crescut, frământăm puțin și apoi întindem o foaie, iar cu o cana decupam 



gogoșile pe care le mai lasăm sa creasca 20 de minute. 


În acest timp amestecam vanilia, coaja de lămâie /portocala, scortisoara și zaharul.
Punem ulei in tigaie sau un tuci, lăsăm sa se incinga și apoi punem 2-3 gogoși și lăsăm 1-2 minte pe fiecare parte pana se prăjesc.
Le scoatem și le tavalim prin compoziția de zahar. 


Pofta bună
Mulțumesc pentru vizita și te mai aștept



Comentarii

Postări populare