Negresa cu un ou
Negresa, o rețetă simplă şi ieftină!!!
Negresa aceasta este cea mai simplă, ieftină şi rapidă reţetă de prăjitură pe care o ştiu eu. Dacă ştiţi una mai simplă, să-mi spuneţi!
Îmi place tare mult această reţetă pentru că: ingredientele sunt puţine şi ieftine, se amestecă toate ingredientele într-un singur bol (deci nu se murdăresc multe vase) şi nu am dat niciodată rateu cu ea
Ingrediente:
1 ou
1 cană zahăr
2 căni făină
1/2 cană ulei
1 cană apa
2 linguri cacao
1 praf de copt
Ciocolata bobite
Ciocolata alba
200 ml lapte
200 ml smântână lichida
2 linguri zahar pudra
Mod de preparare
Ingrediente pregătite. Amestecam faina, cu cacao și zahăr.
Adaugam ulei, apa și ou și amestecam
Compoziţia obţinută se toarnă într-o tavăunsa și tapetata cu faina şi se lasă la cuptor aproximativ 35 minute la foc mediu (180grade) (se face testul scobitorii şi când iese scobitoarea uscată înseamnă că prăjitura este gata)
După ce am scos din cuptor arata asa
Lăsăm sa se raceasca și apoi taiem si facem glazura
Punem laptele la încălzit, cind da primul clocot luam de pe foc și apoi punem bucățile de ciocolata alba.
Punem apoi peste prăjitură noastră taiata
Am bătut smântână cu zahar pudra și pe fiecare bucata de prăjitură am pus frisca iar apoi bobite de ciocolata neagra.
Se poate mai simplu de atât?
Pofta bună
Mulțumesc pentru vizita și te mai aștept
Comentarii
Trimiteți un comentariu