Negresa cu un ou


Negresa, o rețetă simplă şi ieftină!!!
Negresa aceasta este cea mai simplă, ieftină şi rapidă reţetă de prăjitură pe care o ştiu eu.  Dacă ştiţi una mai simplă, să-mi spuneţi!
Îmi place tare mult această reţetă pentru că: ingredientele sunt puţine şi ieftine, se amestecă toate ingredientele într-un singur bol (deci nu se murdăresc multe vase) şi nu am dat niciodată rateu cu ea
Ingrediente:
1 ou
1 cană zahăr
2 căni făină
1/2 cană ulei
1 cană apa
2 linguri cacao
1 praf de copt
Ciocolata bobite
Ciocolata alba
200 ml lapte 

200 ml  smântână lichida 

2 linguri zahar pudra 
Mod de preparare

Ingrediente pregătite. Amestecam faina, cu cacao și zahăr. 



Adaugam ulei, apa și ou  și amestecam 


Compoziţia obţinută se toarnă într-o tavăunsa și tapetata cu faina   şi se lasă la cuptor aproximativ 35 minute la foc mediu (180grade) (se face testul scobitorii şi când iese scobitoarea uscată înseamnă că prăjitura este gata)

După ce am scos din cuptor arata asa

Lăsăm sa se raceasca și apoi taiem si facem glazura 

Punem laptele la încălzit, cind da primul clocot luam de pe foc și apoi punem bucățile de ciocolata alba. 

Punem apoi peste prăjitură noastră taiata 


Am bătut smântână cu zahar pudra și pe fiecare bucata de prăjitură am pus frisca  iar apoi bobite de ciocolata neagra. 


Se poate mai simplu de atât?

Pofta bună 

Mulțumesc pentru vizita și te mai aștept 

Comentarii

Postări populare