Covrigi cu susan și mac
Îmi plac covrigii ăștia foarte mult, dar nu am reușit sa ii fac pana acum, iată ca a venit rândul lor și uite reteta
Ingrediente
500 gr faina
25 gr drojdie
300 ml lapte caldut
50 ml ulei
1 ou
1 lingurita sare
1 lingurita zahar
sare grunjoasa
seminte de mac
Susan
Mod de preparare
Se pune faina intr-un castron facand un spatiu pe mijloc.
Se pune drojdia cu zaharul, sarea si laptele caldut intr-un vas si se lasa 10 minute.
Peste faina se adauga maiaua formata si uleiul si se amesteca cu o lingura de lemn cat se poate.
In continuare se framanta cu mana un aluat elastic.
Se acopera cu un servet si se lasa 30 minute la loc cald.
Aluatul crescut se taie in 6 bucati.
Fiecare bucata se imparte in doua si se formeaza doua snururi de lungime si grosime aproximativ egale.
Se rasucesc snururile si se unesc la capete formand covrigul.
Se asaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Oul se separa si se bate separat albusul si galbenusul.
Covrigii din tava se ung cu galbenusul de ou si se lasa 10 minute.
Dupa 10 minute se unge cu albusul si se presara sare grunjoasa si seminte de mac și susan
Se introduce in cuptorul preincalzit la foc mediu pentru 25-30 minute.
Dupa ce s-au rumenit se scot din tava si se acopera cu un stergar.
Dupa ce se racesc putin se pot consuma.
Pofta Buna!
Mulțumesc pentru vizita și te mai aștept
Ingrediente
500 gr faina
25 gr drojdie
300 ml lapte caldut
50 ml ulei
1 ou
1 lingurita sare
1 lingurita zahar
sare grunjoasa
seminte de mac
Susan
Mod de preparare
Se pune faina intr-un castron facand un spatiu pe mijloc.
Se pune drojdia cu zaharul, sarea si laptele caldut intr-un vas si se lasa 10 minute.
Peste faina se adauga maiaua formata si uleiul si se amesteca cu o lingura de lemn cat se poate.
In continuare se framanta cu mana un aluat elastic.
Se acopera cu un servet si se lasa 30 minute la loc cald.
Aluatul crescut se taie in 6 bucati.
Fiecare bucata se imparte in doua si se formeaza doua snururi de lungime si grosime aproximativ egale.
Se rasucesc snururile si se unesc la capete formand covrigul.
Se asaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Oul se separa si se bate separat albusul si galbenusul.
Covrigii din tava se ung cu galbenusul de ou si se lasa 10 minute.
Dupa 10 minute se unge cu albusul si se presara sare grunjoasa si seminte de mac și susan
Se introduce in cuptorul preincalzit la foc mediu pentru 25-30 minute.
Dupa ce s-au rumenit se scot din tava si se acopera cu un stergar.
Dupa ce se racesc putin se pot consuma.
Pofta Buna!
Mulțumesc pentru vizita și te mai aștept
Comentarii
Trimiteți un comentariu